Ik kan haast niet geloven dat het over 2 dagen al kerstavond is. Ik val volgens mij in de herhaling als ik dit zeg, maar voor mijn gevoel gaat de tijd zó bizar snel! Doordat het zowel thuis als op mijn werk ontzettend druk is, vliegen de dagen voorbij en is de hele voorbereiding voor kerst ook een beetje aan mij voorbij gegaan, helaas. Maar goed, dat mag de pret niet drukken!
Ik heb heel wat vragen gekregen of ik nog recepten had voor een lekker nagerecht. Ik beveel altijd sowieso mijn Sweet Potato Pie aan, maar ik kan me zo voorstellen dat dat misschien net niet helemaal is wat je zoekt. Vandaar dat vandaag een recept voor chocoladecakejes volgt. Want zeg nou zelf, met chocolade wordt alles beter, toch? En… de binnenkant van deze cakejes bestaat uit vloeibare chocolade. Omnomnom!
Deze chocoladecakejes zijn supersimpel om te maken en nemen niet heel veel tijd in beslag. Ook heb je geen fancy schmancy ingrediënten nodig. Waarschijnlijk heb je alles al in huis. Erg fijn als je bijvoorbeeld een hoofdgerecht hebt wat al veel tijd kost! Soms hoeven lekkere dingen niet heel veel moeite te kosten.
Ingrediënten
Voor 6 stuks
25g (lactosevrije) boter
100 g palmsuiker (of kokosbloesemsuiker)
3 eieren
25 g (spelt)bloem
snufje zout
200 g pure chocolade (72%)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een muffinblik in.
2. Doe de suiker en de boter in een kom en mix dit tot een romig geheel. Ik heb hiervoor mijn Kenwood mixer gebruikt, maar een handmixer werkt net zo goed. Klop nu 1 voor 1 de eieren door het mengsel. Als het allemaal goed gemengd is voeg je de bloem en zout toe.
3. Hak de chocolade in stukjes en smelt ze. Ik ben meestal te ongeduldig om dit au bain-marie te doen, maar het is wel aan te raden. Chocolade verbrandt immers vrij snel. Schep de gesmolten chocolade door het beslag. Bak de cakejes in 12 minuten. Ze moeten niet helemaal gaar gebakken worden. Doordat je dit niet doet, blijft de binnenkant heerlijk vloeibaar!
4. Zodra ze uit de oven komen, moet je ze meteen serveren. Bestrooi eventueel met suikervrije poedersuiker (Sukrin) als je dat hebt of anders met bijvoorbeeld cacaopoeder of geraspte kokos. Lekker met een bolletje ijs en wat rood fruit en voor de kleur wat blaadjes verse munt.
That’s it! Enjoy! ♥
Waauw, jij hebt echt wel een prachtige blog! Echt mijn ding! Net zoals jij probeer ik alle geraffineerde suikers te mijden en kies ik bewust voor gezonde en biologische producten. De recepten hier op je blog zien er echt ongelofelijk lekker uit! Ik heb het gevoel dat ik er nog heel veel ga uitproberen!
Zelf ben ik nog niet zo lang geleden met een eigen blog begonnen. Ik zou het heel leuk vinden als je even tijd had om eens een kijkje te komen nemen.
Ik ben je nieuwste volger 🙂
Liefs, Sofie
Hi Wendy, super leuk recept alleen ben ik benieuwd naar het volgende. Tussen de ingredienten staat 200 gram pure chocolade (72%). Ik heb nu zelfs 85% gekocht maar hier zit toch ruwe rietsuiker in verwerkt. Mijn inziens is dat niet helemaal suikervrij. Welke chocolade heb je gebruikt?
Groet,
Pascalle
Hoi Pascalle,
Dat klopt, dan is ie niet helemaal suikervrij. Er zijn een aantal merken die wél suikervrije chocolade hebben: Damhert, Cereal, maar ook de Jamin heeft een reep pure chocolade zonder suiker. In reformzaken vind je ook tal van andere merken. Let goed op de ingrediënten dat er geen suiker op staat, ook geen rietsuiker.