Ik kan haast niet geloven dat het over 2 dagen al kerstavond is. Ik val volgens mij in de herhaling als ik dit zeg, maar voor mijn gevoel gaat de tijd zó bizar snel! Doordat het zowel thuis als op mijn werk ontzettend druk is, vliegen de dagen voorbij en is de hele voorbereiding voor kerst ook een beetje aan mij voorbij gegaan, helaas. Maar goed, dat mag de pret niet drukken!

Ik heb heel wat vragen gekregen of ik nog recepten had voor een lekker nagerecht. Ik beveel altijd sowieso mijn Sweet Potato Pie aan, maar ik kan me zo voorstellen dat dat misschien net niet helemaal is wat je zoekt. Vandaar dat vandaag een recept voor chocoladecakejes volgt. Want zeg nou zelf, met chocolade wordt alles beter, toch? En… de binnenkant van deze cakejes bestaat uit vloeibare chocolade. Omnomnom!

Feestelijke chocoladecakejes

Deze chocoladecakejes zijn supersimpel om te maken en nemen niet heel veel tijd in beslag. Ook heb je geen fancy schmancy ingrediënten nodig. Waarschijnlijk heb je alles al in huis. Erg fijn als je bijvoorbeeld een hoofdgerecht hebt wat al veel tijd kost! Soms hoeven lekkere dingen niet heel veel moeite te kosten.

Ingrediënten
Voor 6 stuks
25g (lactosevrije) boter
100 g palmsuiker (of kokosbloesemsuiker)
3 eieren
25 g (spelt)bloem
snufje zout
200 g pure chocolade (72%)

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een muffinblik in.

2. Doe de suiker en de boter in een kom en mix dit tot een romig geheel. Ik heb hiervoor mijn Kenwood mixer gebruikt, maar een handmixer werkt net zo goed. Klop nu 1 voor 1 de eieren door het mengsel. Als het allemaal goed gemengd is voeg je de bloem en zout toe.

3. Hak de chocolade in stukjes en smelt ze. Ik ben meestal te ongeduldig om dit au bain-marie te doen, maar het is wel aan te raden. Chocolade verbrandt immers vrij snel. Schep de gesmolten chocolade door het beslag. Bak de cakejes in 12 minuten. Ze moeten niet helemaal gaar gebakken worden. Doordat je dit niet doet, blijft de binnenkant heerlijk vloeibaar!

4. Zodra ze uit de oven komen, moet je ze meteen serveren. Bestrooi eventueel met suikervrije poedersuiker (Sukrin) als je dat hebt of anders met bijvoorbeeld cacaopoeder of geraspte kokos. Lekker met een bolletje ijs en wat rood fruit en voor de kleur wat blaadjes verse munt.

That’s it! Enjoy! ♥

 

Print Friendly