Ik ben deze week met een soort van experiment bezig. Je zou het de 7-Day Gluten Free Challenge kunnen noemen. Al wil ik niemand per definitie een glutenvrij dieet aanraden. In Hollywood lijkt het onderhand een soort hype en sommige celebrities zweren erbij. Maar, ik vind dat als je lichaam op een normale manier met gluten om kan gaan, het onnodig is en het zeker geen dieet is dat je moet gaan volgen om gewicht te verliezen. Ik probeer het een week uit omdat ik het vermoeden heb dat mijn lichaam niet zo goed reageert op gluten. Ik eet nu bijna 4 maanden suiker, lactose en gistvrij, maar ik heb nog steeds het gevoel alsof er iets is wat ik eet dat niet goed valt. Ik merk dat ik – als ik op een dag veel brood en pasta heb gegeten – erg veel last van buikpijn heb. Vandaar dat ik deze week gluten (van tarwe) zoveel mogelijk probeer te vermijden om te kijken of ik iets merk.

oatmeal

Omdat speltbrood in mijn lokale reformwinkel ontzettend duur is en ik elke dag toch wel een aantal sneetjes brood eet, besloot ik om mijn ontbijt eens aan te passen. Ik heb verschillende recepten voor havermout geprobeerd en uiteindelijk een combinatie gevonden die ik erg lekker vind én die ook goed genoeg vult. Door de toevoeging van Chiazaad én lijnzaad is ie ook nog eens ontzettend gezond! Je kunt dit ‘s avonds alvast maken, zodat je het ‘s ochtends alleen even hoeft op te warmen. Voeg wel de bosbessen, frambozen, en bramen dan pas ‘s ochtends toe. In mijn geval gebruik ik diepvriesfruit (zoals te zien is op de foto, oops!) en als je dat een nacht laat staan, dan is er super veel extra vocht in je havermout gekomen.

Ik zie dat veel recepten yoghurt gebruiken in plaats van haver(melk) en dan hoort het koud gegeten te worden. Dat ga ik deze week ook eens proberen. Wellicht zie je het resultaat hier binnenkort terug! 😉

Ingrediënten
250 ml havermelk (Oat Dream)
30 gram havermout
1/2 banaan, geprakt
1 el bosbessen
1 el frambozen
1 el bramen
1 el geraspte kokos
1 el Chiazaad
1 tl lijnzaad
1 tl palmsuiker
1 tl vanille extract
1 tl kaneel

1. Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door. Giet het vervolgens in een klein pannetje en verhit het gedurende 10 minuten. Voeg na 5 minuten de bosbessen, frambozen en bramen toe.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly