Ik kwam dit recept heel toevallig tegen. Ik moet zeggen dat ik er zelf nooit aan gedacht had om aardbeien te vullen met iets. Ik bedoel, aardbeien zijn al superlekker genoeg van zichzelf, toch? 😉 In het oorspronkelijke recept werd vanille-yoghurt gebruikt: als je geen koemelk-allergie hebt, dan is dat zeker een fijne keuze. Omdat ik dat helaas moet laten staan, heb ik gekozen voor soya-yoghurt met een beetje vanille-extract erdoorheen. Prima alternatief!

Deze aardbeitjes zijn heerlijk voor tijdens het ontbijt. Heb je zin in iets meer decadentie, vul ze dan met gesmolten suikervrije chocolade. Je kunt ze eigenlijk vullen met van alles. Omnomnom!

Gevulde aardbeien - Blij Zonder Suiker

Ingrediënten
1 bakje aardbeien (of zoveel als je denkt te willen eten)
2-3 tl vanille-yoghurt per aardbei (of een alternatief)
havermout of (glutenvrije) koekkruimels ter garnering

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en hol ze uit met een klein lepeltje. Tip: snijd de bodem eraf, zodat ze recht op blijven staan.

2. Vul de aardbeien met de yoghurt en bestrooi met de koekkruimels.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly