Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met verschillende meelsoorten om een basis glutenvrij bakmeel te creëren. Ik heb namelijk geen zin om elke keer ruim € 4,- voor een zak meel van een kilo neer te tellen. Er zijn tal van verschillende mengsels te bedenken en ook te vinden op het internet. Zo kun je bijvoorbeeld rijstmeel, maïsmeel, aardappelmeel, amandelmeel of boekweitmeel (en er zijn nog veel meer soorten) als basis gebruiken. Iedere meelsoort en iedere combinatie zorgt weer voor een variatie in het eindresultaat van je baksel.

Dit is de eerste versie van mijn glutenvrije bakmeel: er zullen er ongetwijfeld nog meer volgen! Dit bakmeel is in ieder geval 1 op 1 te gebruiken als een recept vraagt om glutenvrij meel.

Edit: dit bakmeel is niet de beste keuze als je diabetes hebt, door de hoge GI van rijstmeel en tapioca. Ik ga druk experimenteren om een mengsel te creëren dat een lagere GI heeft en dus wel geschikt is voor diabetici.

Glutenvrij bakmeel - Blij Zonder Suiker

Ik heb begrepen dat iedereen zo zijn eigen favoriete glutenvrij bakmeel gebruikt: er zijn immers zo veel meelsoorten die gecombineerd kunnen worden. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie mengsels: deel deze vooral bij de reacties! 🙂

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
2 1/2 cup rijstmeel (ik heb wit rijstemeel in Duitsland gescoord)
1 cup tapiocameel (te koop bij de toko)
1 cup aardappelzetmeel
1/4 cup arrowroot (te koop bij de toko)

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng goed door. Dit kan eventueel ook in de blender. Bewaar het bakmeel in een luchtdichte pot. Zo kun je het 3-4 maanden bewaren.

That’s it! Enjoy! ♥

Bron: Gluten-Free Gigi

Print Friendly