Nog een fijn ontbijtreceptje voor jullie vandaag. Ik deelde al eerder mijn recept voor bananenbrood, maar dat recept bevat speltmeel. En dat mag ik nu helaas niet meer. Vandaar dat het me een leuk idee leek om het eens op een andere manier te maken zodat ik het wel mag eten. Bananenbrood 2.0 dus 😉
Ook dit is een basisrecept: je kunt er uiteraard nog ingrediënten als chocolate chips, walnoten of zelfs rum aan toe voegen. Je kunt het beste rijpe bananen gebruiken voor dit recept. Dus als je weer eens (bijna) zwarte bananen hebt, gooi ze dan niet weg. Bak er een heerlijk brood van!
Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.
Ingrediënten
3 bananen, fijngeprakt
¼ cup kokosvet (gesmolten)
¼ cup ahornsiroop
2 tl vanille extract
2 eieren
¼ cup kokosmeel
1 cup gierstmeel
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
optioneel: walnoten, fijngehakt
Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 175°C en vet een cakeblik in.
2. Mix in een kom alle droge ingrediënten en in een andere kom alle natte ingrediënten. Doe vervolgens de droge ingrediënten bij de natte en roer tot een glad geheel is. Helemaal superglad wordt het niet, maar zorg ervoor dat de grootste klonten weg zijn.
3. Schep het beslag in het bakblik en bestrooi met wat fijngehakte walnoten.
4. Bak gedurende 45 minuten tot het een mooi gaar bananenbrood is.
That’s it! Enjoy! ♥
Bron originele recept: Girl Makes Food
Kan de ahornsiroop weggelaten worden, want ahornsiroop is toch ook weer extra suiker. Zou het niet zoet genoeg zijn met de banaan alleen? Of eventueel nog wat droge vruchten, dadel of rozijntjes toevoegen?
Ik heb er wat palmsuiker en lijnzaad aan toegevoegd. Ik vraag me af of gierst niet iets doet met de bloedsuikerspiegel. Daar heb ik ergens iets over gelezen.
Palmsuiker ipv ahornsiroop dus;) Verder is hij super heerlijk en eens een lekkere biet. Ik maak nl veel met amandelmeel, dus dit is een welkome aanvulling:)
Dag Wendy, speltmeel is toch glutenvrij of niet ?
Nee, spelt is helaas niet glutenvrij.
spelt bevat minder gluten dan tarwe. voor veel mensen daardoor wel beter verteerbaar.
Jaarlijks zien we velden vol tarwe en het wordt al jaren gemanipuleerd. Bloedonderzoek wees uit dat door het manipuleren van tarwe de gluten de darmen aantast. Spelt werd me daardoor aangeraden en de darmproblemen zijn verdwenen. Met dank aan mijn arts.
Met gierstmeel! Grappig, dat heb ik dus ook net in huis gehaald. Ga er ook snel een recept mee maken…
Heb hem gemaakt met spelt havervlokken lijnzaadjes en hennep zaad. Nu nog wachten tot hij klaar is. Ik vraag mij wel af of de eieren vervangen kunnen worden door -no eg- ?
Wat bedoel je met een cup, is dat een kopje?
Sorry, al gevonden!
MMMMMMM,….Ik ben ook een enorme fan van gierstmeel! 🙂
Ik heb het bananenbrood nu voor de tweede keer gemaakt en bij mij blijft het brood best wel nat hoort dit zo??
Ik heb het met boekweitmeel gemaakt ze zeiden bij de natuurwinkel dat dat ook kon.
Brood bestaat traditioneel uit meel, water en zout, toch? Evt. met vruchten ei/of noten. Als er ei wordt toegevoegd wordt het dan cake of koek