Altijd als Sinterklaas voor de deur staat, krijg ik het moeilijk. Ik ben namelijk verzót op kruidnoten en gevulde speculaas. Ik vind het vooral nu heel erg lastig om het te laten staan. Daarom heb ik besloten om zelf kruidnoten te bakken, zodat ik veilig kan toegeven aan die craving.
De normale kruidnoten in de supermarkt zitten natuurlijk vol met suiker. Ik zag dat er tegenwoordig ook glutenvrije varianten te koop zijn, maar hier zit helaas ook veel suiker in. Dat kan dus beter! Deze kruidnootjes zijn namelijk suikervrij, glutenvrij en lactosevrij š
Ingrediƫnten
100 gr amandelmeel
100 gr kokosmeel
80 gr palmsuiker
100 ml gesmolten kokosvet
1 tl bakpoeder
2 tl speculaaskruiden
1 ei
2 tl rijstmelk of amandelmelk
Bereidingswijze
1. Meng in een kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en de speculaaskruiden.
2. Meng in een andere kom het gesmolten kokosvet, palmsuiker en het ei. Voeg het meelmengsel bij het kokos/suikermengsel en mix goed door. Kneed dit met je handen tot een deeg. Als het deeg te droog is, kun je er wat extra melk bij doen. Zet het deeg een uurtje in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol kleine balletjes van het deeg en snij deze doormidden. Leg ze op de bakplaat en bak ze gedurende 10 – 12 minuten gaar.
Thatās it! Enjoy! ā„
Bron originele recept: Life is what you’re cooking
Hoi, kun je nou het amandelmeel en het kokosmeel ook gewoon vervangen door volkorenmeel of id??
Ja, dat kan! Ik zou persoonlijk voor speltmeel kiezen, maar als je wel tarwe eet, kun je volkorenmeel gebruiken.
Kan je Amandelmeel, kokosvet, kokosvet en amandelmeel ook bij de AH kopen?
Ik was laatst op zoet naar sojameel maar nergens te krijgen…
Helaas niet. Kokosvet hebben ze wel bij de Jumbo. Voor de rest zul je even naar een reformwinkel moeten of het zelf maken. Recepten zijn te vinden op mijn blog (dmv zoekfunctie).
Veel is tegenwoordig ook bij ‘de tuinen’te krijgen. En anders natuurlijk via internet. Amandelmeel is top om mee te bakken. Fijn zo glutenvrij. Hoe is het als je de palmsuiker vervangt door honing?
Hier staat een handig lijstje met vervangende produkten:
http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2013/11/vervangers-in-de-keuken.html?spref=fb
Bedankt voor de handige link!
Ik weet niet of dat de structuur beĆÆnvloedt. Met palmsuiker worden het knapperige kruidnootjes en ik denk dat door met honing te werken, ze misschien wat zachter te worden.
ik heb ze
net gemaakt geheel
volgens je recept maar ze zijn wat droog. wat kan ik
dan beste doen?
palmsuiker is wel degelijk suiker.. ook al valt het onder gezonde suiker.. ik mag het toch niet!!!
Oeps, vergeten deeg een uurtje in de koelkast te doen….
Ze staan al in de oven…. Wat is het voordeel van het deeg een uurtje in de koelkast te doen?
Hi there jij gebruikt veel palmsuiker ik reageer daar niet zo oke op ik eet al 3 jaar geen suiker ivm ADHD honing en kokosbloesemsuiker gaan goed wat kan ik vervangen voor de palmsuiker ? Gr do