Altijd als Sinterklaas voor de deur staat, krijg ik het moeilijk. Ik ben namelijk verzót op kruidnoten en gevulde speculaas. Ik vind het vooral nu heel erg lastig om het te laten staan. Daarom heb ik besloten om zelf kruidnoten te bakken, zodat ik veilig kan toegeven aan die craving.

Glutenvrije en Suikervrije Kruidnootjes - Blij Zonder Suiker

De normale kruidnoten in de supermarkt zitten natuurlijk vol met suiker. Ik zag dat er tegenwoordig ook glutenvrije varianten te koop zijn, maar hier zit helaas ook veel suiker in. Dat kan dus beter! Deze kruidnootjes zijn namelijk suikervrij, glutenvrij en lactosevrij 🙂

Ingrediënten
100 gr amandelmeel
100 gr kokosmeel
80 gr palmsuiker
100 ml gesmolten kokosvet

1 tl bakpoeder
2 tl speculaaskruiden
1 ei
2 tl rijstmelk of amandelmelk

allergie1

Bereidingswijze
1. Meng in een kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en de speculaaskruiden.

2. Meng in een andere kom het gesmolten kokosvet, palmsuiker en het ei. Voeg het meelmengsel bij het kokos/suikermengsel en mix goed door. Kneed dit met je handen tot een deeg. Als het deeg te droog is, kun je er wat extra melk bij doen. Zet het deeg een uurtje in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol kleine balletjes van het deeg en snij deze doormidden. Leg ze op de bakplaat en bak ze gedurende 10 – 12 minuten gaar.

That’s it! Enjoy! ♥

Bron originele recept: Life is what you’re cooking

Print Friendly