Ik ben me wat meer aan het verdiepen in glutenvrij bakken. Ik heb me nog niet gewaagd aan gebak of koekjes, maar ik probeer met name ontbijtrecepten uit. Dit omdat ik van mezelf minder brood moet gaan eten, omdat het glutenvrije brood zo ontzettend duur is.

Glutenvrije Amandelmuffins

Deze amandelmuffins zijn perfect als ontbijtje. Lekker met wat suikervrije jam! Ook zijn ze ontzettend moist, zacht en zelfs een beetje fluffy. Iets wat ik bij amandelmeel eigenlijk niet zou verwachten, omdat dat meestal toch een vrij zwaar geheel wordt. Ik gebruik zelf best grof amandelmeel: ik kan me voorstellen dat als je heel fijn meel gebruikt, dat het geheel dan nog lichter wordt.

Je hebt het beslag binnen een paar minuutjes in elkaar zitten en ze hoeven maar 18 minuten in de oven. Easy peasy dus! Dit recept is een basisrecept, maar je kunt hier oneindig mee variëren. Denk bijvoorbeeld aan blauwe bessen door het beslag mengen of rauwe cacao nibs. Of zelfs een palmsuiker/kaneel topping! Omnomnom!

Het recept is voor 4 muffins, maar je kunt het heel makkelijk verdubbelen voor 8 muffins of zelfs nog meer. Let wel op dat je baking soda gebruikt en geen bakpoeder: dit zijn 2 verschillende ingrediënten en kun je niet zomaar vervangen. Baking soda is te koop bij de meeste drogisterijen en bij de toko.

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
1 cup amandelmeel
2 eieren
1 el ahornsiroop (of honing)
¼ tl baking soda
½ tl appelazijn
½ tl vanille extract
snufje zout

Allergie Info

Bereidingswijze

1. Verwarm je oven voor op 175°C en doe 4 (of meer) bakvormpjes in de muffin bakvorm.

2. Meng het amandelmeel met de bakingsoda en het zout in een kom.

3. Kluts het ei in een andere kom en voeg de eieren, ahornsiroop, vanille extract en appelazijn toe. Roer goed door.

4. Meng het natte mengsel nu met het droge mengsel en schep de bakvormpjes vol. Ik had de mijne ietsje te vol gedaan, dan krijg je zo’n kop op je muffin. Dat vind ik zelf trouwens niet zo erg 😉

5. Bak de muffins in 18 minuten gaar. Laat een half uurtje afkoelen in de vorm en daarna verder op een rek.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly