Ik had laatst zin om iets lekkers te bakken en kwam per toeval uit op een recept voor glutenvrije macarons. Normale macarons zijn echt enorm lastig om te maken en mij is het eerlijk gezegd nog nooit gelukt. Het eindresultaat van dit recept vind ik echter meer een whoopie pie, dus vandaar dat ik ze anders noem. Deze zijn echt supersimpel én ontzettend lekker!

macaroon_klein

Je kunt ze in principe vullen met wat je wilt. Ik heb gekozen om er een paar met geprakte banaan te vullen en de andere met kokosslagroom. Als je geen koemelkallergie hebt, dan zou je een vulling op monchou-basis kunnen maken. Omnomnom! Als je ze gaat maken, laat me dan even weten waar je ze mee vult: ben namelijk héél erg benieuwd naar alle creatieve ideeën!

Ingrediënten
Voor 5-6 stuks
75 gram boekweitmeel
50 gram kokosvet (ongesmolten)
40 gram palmsuiker (of kokosbloesemsuiker)
1/2 tl wijnsteenbakpoeder (gewoon bakpoeder kan ook)
1 ei
1 el cacaopoeder
snufje zout

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 175°C en leg een vel bakpapier op je bakplaat.

2. Smelt het kokosvet in een pannetje op laag vuur.

3. Doe de andere ingrediënten bij elkaar in een kom en roer door. Giet nu het gesmolten kokosvet erbij en mix met een handmixer tot een glad (en enigzins plakkerig) geheel is.

4. Schep nu met een kleine ijsschep bolletjes van het beslag en leg deze op de bakplaat. Als het goed is moet je er 10 tot 12 bolletjes van kunnen maken. Maak met een nat mes rondjes van de bolletjes.

5. Doe ze nu in de oven: bij mij hadden ze 13 minuten nodig. Ze zijn nog een beetje zacht als ze uit de oven komen, maar worden vanzelf harder als ze afkoelen.

6. Nu kun je ze vullen met wat je wilt en de beide helften op elkaar ‘plakken’.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly