Ik had laatst zin om iets lekkers te bakken en kwam per toeval uit op een recept voor glutenvrije macarons. Normale macarons zijn echt enorm lastig om te maken en mij is het eerlijk gezegd nog nooit gelukt. Het eindresultaat van dit recept vind ik echter meer een whoopie pie, dus vandaar dat ik ze anders noem. Deze zijn echt supersimpel én ontzettend lekker!
Je kunt ze in principe vullen met wat je wilt. Ik heb gekozen om er een paar met geprakte banaan te vullen en de andere met kokosslagroom. Als je geen koemelkallergie hebt, dan zou je een vulling op monchou-basis kunnen maken. Omnomnom! Als je ze gaat maken, laat me dan even weten waar je ze mee vult: ben namelijk héél erg benieuwd naar alle creatieve ideeën!
Ingrediënten
Voor 5-6 stuks
75 gram boekweitmeel
50 gram kokosvet (ongesmolten)
40 gram palmsuiker (of kokosbloesemsuiker)
1/2 tl wijnsteenbakpoeder (gewoon bakpoeder kan ook)
1 ei
1 el cacaopoeder
snufje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 175°C en leg een vel bakpapier op je bakplaat.
2. Smelt het kokosvet in een pannetje op laag vuur.
3. Doe de andere ingrediënten bij elkaar in een kom en roer door. Giet nu het gesmolten kokosvet erbij en mix met een handmixer tot een glad (en enigzins plakkerig) geheel is.
4. Schep nu met een kleine ijsschep bolletjes van het beslag en leg deze op de bakplaat. Als het goed is moet je er 10 tot 12 bolletjes van kunnen maken. Maak met een nat mes rondjes van de bolletjes.
5. Doe ze nu in de oven: bij mij hadden ze 13 minuten nodig. Ze zijn nog een beetje zacht als ze uit de oven komen, maar worden vanzelf harder als ze afkoelen.
6. Nu kun je ze vullen met wat je wilt en de beide helften op elkaar ‘plakken’.
That’s it! Enjoy! ♥
Ik heb ze meteen uitgeprobeerd! Mijn vriend vond dat de boekweitsmaak wel heel aanwezig was, maar ik vond het erg lekker. Ik vulde ze met een mengsel van slagroom en roomkaas, maar de volgende keer neem ik iets wat steviger is, is praktischer denk ik.
Ik vond ze erg lekker! 🙂 Yummm!
Jammer, ik had gehoopt eindelijk een écht suikervrij receptenblog te vinden, ik geloof niet in vervanging van de ene suikersoort door de (net zo bewerkte) andere.
Succes met je baksels!
They are perfect. Thanks for the recipe!