Als er iets is waar je mij voor wakker kunt maken is het de combinatie appel en kaneel. Oh, wat houd ik daar toch van! Vaak snij ik een appel in stukjes en gooi er flink wat kaneel overheen. Heerlijk!

Laatst bedacht ik me dat het ook vast anders kon. Na wat rondgeneusd te hebben, kwam ik op het idee om eens appel chips te maken. Een lekker en gezond alternatief voor gewone chips. De voorbereiding kost een paar minuutjes en vervolgens laat je ze op een lage temperatuur bakken zodat al het vocht uit de appel wordt onttrokken. En lekker dat ze zijn!

Suikervrije Appel Chips

Ingrediënten
2 Golden Delicious appels
1 1/2 theelepel palmsuiker
1/2 theelepel kaneel

allergie1

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 110°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ik heb hier ook nog wat bakspray overheen gesprayd, zodat de appelchips zeker niet plakken.

2. Snijd de appels in hele dunne schijfjes. Het beste kun je dit doen met een fijnsnijder of als je super goede snij-skills hebt, dan gewoon zo 😉 Hoe dunner, hoe krokanter de chips uiteindelijk zullen zijn.

3. Verdeel de plakjes op de bakplaat.  Meng de suiker en kaneel in een klein kommetje. Strooi dit over de plakjes appel.

4. Bak de plakjes in 45 -60 minuten mooi goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd om en bestrooi de andere kant ook met het suikermengsel. Je weet dat ze goed zijn als ze opgekruld zijn.

5. Laat de chips afkoelen op een rek: ze worden pas echt crispy als ze  goed afgekoeld zijn.

That’s it! Enjoy! ♥


Bron foto: Greatist

Print Friendly