Afgelopen weekend liepen we door het dorp tijdens een evenement en kregen we een stuk cake in onze handen geduwd om te proberen. Er zat suiker in, dus ik heb het niet geproefd, maar mijn familie wel. Het was blijkbaar een hele lekkere (herfst)cake met kaneel en suiker. Ik moet zeggen dat hij ontzettend lekker rook. Daardoor kreeg ik zin om zelf een herfst-achtige cake te bakken.

Herfstcake - Blij Zonder Suiker

Ik heb gekozen voor speltmeel als basis voor mijn herfstcake. In feite is het een simpele basiscake met pumpkin pie spice kruidenmix. Het beslag is binnen een paar minuten klaar en de ingrediënten zijn verder ook niet heel fancy en heb je vast wel in huis. Het resultaat is een lekkere, kruidige cake. Uiteraard zonder suiker en lactose! 🙂

Ingrediënten
200 gram speltmeel
200 gram suikervervanger (ik heb 175 gram Sukrin en 25 gram kokosbloesemsuiker gebruikt)
200 gram plantaardige olie
4 eieren
2 tl bakpoeder
1 tl vanille extract
2 tl pumpkin pie spice kruidenmix
snufje zout

allergie12

Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 175°C en vet een cakeblik in.

2. Zeef de het meel en meng het met het bakpoeder in een kom.

3. Meng in een andere, grote kom de olie met de suiker. Roer tot het goed gemengd en ietwat schuimig is. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en roer telkens goed door. Voeg het vanille extract en zout toe.

4. Voeg beetje bij beetje het speltmeel toe en roer tot een een glad beslag is. Voeg dan de pumpkin pie spice kruidenmix toe en roer nog een keer goed door.

5. Giet het beslag in het cakeblik en bak het in 75 minuten minuten gaar.

That’s it! Enjoy! ♥

Herfstcake met kruiden - Blij Zonder Suiker

Print Friendly