Producten met amandelen, zoals amandelmelk en amandelboter, zijn als je ze in de winkel koopt relatief prijzig, helaas. Ook bevatten ze vaak veel toegevoegde ingredienten die helemaal niet nodig zijn. In het geval van de Alpro Soya amandelmelk bijvoorbeeld. Daar blijkt maar 2% amandelen in te zitten. En veel suiker. En e-nummmers. Daar heb ik dus geen behoefte aan. Laatst plaatste ik al een recept voor amandelboter en deze keer is het tijd voor amandelmelk.

Homemade Amandelmelk - Blij Zonder Suiker

Gelukkig is het maken van amandelmelk geen lastig klusje. Ook heb je op deze manier volledige controle over wat er in je melk zit. Alleen maar voedzame ingrediënten in dit geval dus!

Ingrediënten
2 cups amandelen
5 cups water
1 vanillestokje
optioneel: 2-4 el biologische honing (of een andere suikervervanger)

allergie1

Bereidingswijze

1. Neem een grote kom en week de amandelen en het vanillestokje minimaal 6-8 uur in water. Giet af en spoel de amandelen af.

2. Doe de amandelen, vanillestokje, honing en water in een blender en laat 2 minuten op de hoogte stand draaien. Giet het mengsel door een fijne zeef (of kaasdoek). Bewaar de amandelmelk in een afgesloten fles in de koelkast: zo blijft ie 5 dagen houdbaar. De pulp die achterblijft na het zeven kun je bijvoorbeeld weer gebruiken voor amandelboter.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly