Ik vind pesto heerlijk. Op een stukje stokbrood of door de pasta, gecombineerd met rucola en pijnboompitjes. Het recept voor de pasta volgt later deze week, maar ik wil het recept voor verse groene pesto nu al delen. Het is echt, zoals meestal met de recepten die ik graag gebruik, super snel en makkelijk te maken. Bijna net zo snel als een potje kant-en-klare pesto opendraaien. Echt waar. Plus, in zelfgemaakte pesto zit geen suiker, melkzuur, aardappelzetmeel (ja echt!) of cashewnoten (goedkopere vervanger voor pijnboompitjes).
Ingrediënten
175 ml extra virgin olijfolie
30 gram parmezaanse kaas, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl pijnboompitjes
1/4 tl (zee)zout
snufje zwarte peper
paar druppels (vers) citroensap
4 goede handen vol verse basilicum
1. Doe alle ingrediënten – behalve de basilicum – in de blender en blend tot het een mooi en glad geheel is.
2. Voeg vervolgens beetje bij beetje de basilicum toe en blend tot alles goed gemengd is en het de juiste consistentie heeft.
That’s it! Enjoy!♥
Zonde van die blender, gemaakt met een vijzel wordt hij veel lekkerder. Niet dat je het echt proeft maar het idee dat er ook nog iets van jezelf bij zit.
parmezaanse kaas is toch ook van koemelk?
Jup. Maar toen ik dit recept schreef wist ik nog niet dat ik een koemelkallergie had. Als je alleen lactose-intolerant bent, dan kun je Parmezaanse wel verdragen vanwege het lage lactose-gehalte.
Is het mogelijk om dit op een handige manier te bewaren? Of beter iedere keer vers maken?