Ik heb binnenkort een heel leuk recept voor jullie en daarin gebruik ik kokosextract. Nu kun je dat zelf kopen, maar meestal koop je in de winkel essence (lees: een synthetische goedje) en geen extract. Ik maak bijvoorbeeld altijd al mijn eigen vanille extract: dat is zo ontzettend makkelijk om te maken en je weet ook precies wat er in je flesje zit. Daarnaast is het ook nog eens veel goedkoper om het zelf te maken. Een win-win situatie dus!

Zelf kokos extract maken is gelukkig ook supersimpel!  Ook hier geldt dat je maar 2 ingrediënten nodig hebt en vervolgens kun je je kokos extract voor talloze baksels e.d. gebruiken. Geen enkele reden dus om het niet te maken! 😉 Hoe langer je je extract bewaard, hoe intenser de smaak zal zijn. Mijn vanille extract vul ik steeds bij met nieuwe wodka als ik er wat van heb gebruikt.

Ingrediënten
250 ml goedkope wodka
100 gram kokossnippers

Benodigdheden
potje om het extract in te bereiden
flesje om het kokosextract in te bewaren

Bereidingswijze

1. Stop de kokossnippers in het potje en vul het helemaal met wodka.

2. Bewaar het potje op een donkere en koele plaats en schud dit 2x per week even goed, gedurende 4 weken. Na deze periode giet je het extract door een fijne zeef, zodat alle stukjes uit het extract zijn verdwenen. Je kunt het extract zowel binnen als buiten de koelkast bewaren en het blijft door de wodka eigenlijk altijd goed.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly