Nu ik helemaal geen koemelkproducten meer mag, ben ik naarstig op zoek gegaan naar een vervangend product. Ik eet af en toe wat sojaproducten, maar lang niet elke dag. En ik moet toegeven dat ik altijd best veel yoghurt at, eigenlijk dagelijks. Ik had een tijdje terug al iets gelezen over kokosyoghurt, maar ik heb het project steeds uitgesteld omdat ik dacht dat ik er vast uren kwijt mee zou zijn. Het tegendeel is waar! Dit is echt zo easy peasy en snel! Ik zou het zeker een keertje proberen!
Het beste is om je kokosmelk van tevoren in de koelkast te zetten en alleen de room (en niet het kokoswater) te gebruiken: dan wordt je yoghurt wat dikker. Anders blijft het een dunne yoghurt. Je kunt eventueel ook een gedeelte room en een gedeelte kokoswater gebruiken tot het de dikte heeft die je graag wilt. Ik raad het merk Aroy-D aan, te koop bij de meeste toko’s en online. Zorg er in ieder geval voor dat je een volvette kokosmelk gebruikt, dus geen light. Veel merken gebruiken ook E-nummers en andere toevoegingen: die kun je ook het beste maar gewoon vermijden.
Wat je verder nodig hebt: een gesteriliseerde glazen pot die je goed kunt afsluiten en een oven. De hoeveelheid kokosmelk die je gebruikt is gelijk aan de uiteindelijke hoeveelheid yoghurt die je krijgt.
Ingrediënten
750 ml kokosmelk
2 capsules Probiotica (bijvoorbeeld die van Orthica)
Bereidingswijze
1. Giet de kokosmelk in de glazen pot. Open de capsules Priobiotica en strooi bij de melk. Roer nu goed door.
2. Doe de pot goed dicht en zet ‘m in de oven met de deur dicht. Zet de oven niet aan, maar zorg wel dat het lampje aan is. Die warmte is genoeg voor het fermentatieproces. Laat dit 24 uur staan. En et voilà: nu heb je kokosyoghurt!
That’s it! Enjoy! ♥
zou dit ook in een yogurtmachientje lukken? heb dit al jaren in de kast staan…:)
Ja dat kan zeker! Ben heel wat recepten voor een machine tegengekomen. Goede reden om ‘m weer eens uit de kast te halen 😉
Dank voor dit recept, ik zou graag willen weten hoe ik het kan laten fermenteren als ik niet een oven met lampje heb?
is dat Orthiflor Basic – Orthica ? ik wil deze echt maken, heb ook al jaren een youghurtmachine in de kast staan … kan niet wachten … maar weet niet welke capsules het zijn
Ja die kun je gewoon gebruiken.
That looks delicious.
Definitely going to try it!
xoxo
Kelly
http://www.we-heart-fashion.com
Hoe lang kun je de yoghurt daarna bewaren? Hoe lang blijft deze goed in de koelkast? Lijkt me erg lekker!
Hij is na 2-3 dagen bewaren in de koelkast het lekkerste: hij wordt steeds een beetje dikker en zuurder door het staan. Het schijnt dat je hem een week kunt bewaren, maar dat heb ik zelf nog niet getest…was zo snel op 😛
Miss leuk om je eigen kokosmelk te maken. 1 kop kokosrasp op 2 koppen water of verse kokos kun je ook gebruiken
Kun je ook weer nieuwe kokos yoghurt maken met een beetje van de oude kokos yoghurt met daarbij nieuwe kokosmelk zoals je bij ‘gewone’ yoghurt ook kunt doen als je het zelf maakt?
Zou je dit ook kunnen maken met zelfgemaakte kokosmelk?
Hoi Wendy, eerste keer dat ik het probeerde, was het mislukt, maar mijn lampje in de oven ging telkens uit… Ik kan dat niet alleen opzetten. Kan ik de oven ook op een lage temperatuur laten draaien of zijn er andere alternatieven? Groetjes
Ha Wendy,
Mijn kokosyoghurt is helaas al drie keer mislukt. Ik heb jouw recept gevolgd, maar de yoghurt wordt bij mij heel erg zuur en dun. Heb je nog een tip? Wellicht is 24 uur soms te lang? Of kan het zijn dat ik de verkeerde probiotica heb? Ik heb de volgende capsules: http://www.detuinen.nl/probiotica/de-tuinen-acidophilus-met-pectine.html.
Ik hoop dat jij me misschien verder kunt helpen! Alvast bedankt!
Wendy , ik heb probiotica van n ander merk nog staan . Kan t daar ook mee?? Hoeveel mgr miet er in?? Want er zijn verschillende pottjes van jouw merk op internet ..
Ik heb n yoghurt maker en zet mijn potjes daarin , maar de tip v d oven geef ik door aan mijn zoon!
Dank je wel voor alle info.
Vriendelijke groetjes mirjam
Wat gebeurt er als je een light versie gebruikt?
welke kokosmelk gebruik je?
Dank je voor je info! Ik heb gelezen dat je ‘gewone’ yoghurt ook kunt maken door als starter een lepel toe te voegen van de yoghurt die je nog hebt. Zou dat met kokosyoghurt ook kunnen? Dat scheelt steeds nieuwe capsules kopen…