Jack Daniel’s BBQ saus is een erg populaire Amerikaanse BBQ saus op basis van, je raadt het al, Jack Daniel’s whisky. In de VS is deze overal te koop, maar hier in Nederland wordt het al wat lastiger. Er zijn een aantal webshops die ‘m verkopen, maar als ik naar de ingrediënten kijk, wordt ik niet vrolijk van de E-nummers. Gelukkig kun je hem ook heel makkelijk zelf maken.

Jack Daniel's BBQ Saus - Blij Zonder Suiker

Het is best lastig om suikervrije BBQ saus te vinden: ik heb deze vaak nodig als ik mijn Pulled Pork maak. Uiteindelijk gaat er niks boven een huisgemaakte saus: dan weet je immers precies wat er in gaat. Het enige ‘lastige’ ingredient is de liquid smoke/rookaroma. Die kun je – volgens mij – alleen online bestellen. Bijvoorbeeld hier. Eventueel kun je dit ook vervangen door gerookt paprikapoeder.

Meer informatie over cups en verhoudingen vind je hier.

Ingrediënten
1/2 grote ui, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3/4 cup Jack Daniel’s Whisky
3/4 cup molasses (van druiven) verkrijgbaar bij o.a. Turkse winkels
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl zout
2 cups suikervrije ketchup
1/4 cup tomatenpasta
1/3 cup appelazijn
2 tl liquid smoke/rookaroma
1/4 cup Worcestershire-saus (recept volgt!)
1/2 cup palmsuiker of kokosbloesemsuiker
1/3 tl tabasco

allergie1

Bereidingswijze
1. Doe de ui, knoflook en Jack Daniel’s in een steelpannetje en laat gedurende 10 minuten de ui en knoflook glazig worden.

2. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en breng aan de kook. Draai het vuur terug en laat gedurende 20 minuten sudderen.

3. Laat de saus afkoelen en giet het in een fles of pot. Bewaar in de koelkast: op deze manier blijft de saus een tijd goed.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly