I love Indian food! Echt, ik vind het heerlijk! Mijn Kip Tikka Masala wordt hier met enige regelmaat gegeten. Maar, afwisseling is ook prettig, dus ik ben op zoek gegaan naar een ander Indiaas recept. En… die heb ik gevonden hoor: in de vorm van deze kokoscurry!
Het is een ontzettend lekkere curry die véél minder tijd kost dan de Tikka Masala. De kruiden hoeven niet eerst in te trekken en er komt ook geen oven aan te pas. Ik heb in mijn variant geen ui gebruikt: dit omdat ik daar ontzettende buikpijn van krijg. Als je daar geen last van hebt, voeg dan gerust een uitje toe!
De combinatie met een versgebakken naan is echt fantastisch. Maak die er vooral ook bij: het is zó simpel en snel klaar. Een must voor bij dit recept!
Ingrediënten
Voor 2 personen
1 ui, fijngehakt (optioneel)
2 teentjes knoflook, geperst
1 kopje bloemkool, klein gesneden
1 el Indiase currypoeder (welke maakt niet uit, uit een blikje of zelfgemaakt)
1 tl komijn
750 ml (kippen)bouillon
2 kipfilets, in stukjes gesneden en gebakken
2 tl limoensap
basmati rijst, gekookt
1 blikje kokosmelk
verse koriander
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm wat rijstolie of kokosvet in een soeppan. Voeg – als je een uitje gebruikt – de ui toe en fruit aan tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en bloemkool toe en bak gedurende een paar minuutjes.
2. Voeg nu de kruiden (ook de komijn) toe en bak gedurende 1 minuut mee. Voeg nu de bouillon toe en roer goed door. Zet het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen.
3. Voeg nu de stukjes kip, limoensap en kokosmelk toe. Laat dit gedurende 10 minuten wat indikken. Roer af en toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Maak nu het beslag voor de naans en bak deze zodat ze tegelijk klaar zijn met de curry.
4. Schep de gekookte warme rijst op een bord en schep daar flink wat curry overheen. Garneer met de versgehakte koriander. Serveer met de naan.
That’s it! Enjoy! ♥
Ik moest even lachen toen ik de naam van je blog las, want ik zou dus echt niet blij kunnen zijn zonder suiker. 😉 Dit gerecht ziet er trouwens heerlijk uit.
Ik maakte van de week het naanbrood, naar jouw recept, maar het lukte niet zo goed. Het bleef heel kleverig van binnen.. Jammer, want het leek me zo lekker!
(Linkje naar het naanbrood doet het niet, vandaar dat ik het hier plaats..)
Voordat we aan jouw fudge chocolade taartje met de hemelse kokosroom begonnen, hebben we eerst de kokoscurry en de homemade naan gegeten. Erg lekkere curry (ik had 1 pan met kip en eentje met tofu), goed recept. En jouw naanbrood valt ook onder de categorie Hemels ;-). Mijn zus heeft een zware gluten allergie, en baalt enorm van het vaak smakeloze brood. Dit brood is niet saai, niet smakeloos, en ook nog eens redelijk snel te maken. Ik had er kleine broodjes van gemaakt (is makkelijker keren). Heel lekker. Ik verdraag wel gluten maar zie mijzelf deze naan met regelmaat eten. Dank je wel.
Wat een leuke reactie Ilonka! Thanks! 🙂
Wat een feest, eindelijk een site die meewerkt aan in de strijd tegen het welvaartgif, suiker genaamd. Het is echter wel moeilijk om voedingsmiddelen te kopen waar geen suiker in zit. Zelfs verpakte vleeswaren bevatten suiker.
Edoch, we moeten ergens beginnen. Lees eens de site van Foodwatch. Deze organisatie knokt tegen het suiker sindicaat. Wat overigens bijzonder moeilijk is, gezien de lobbyisten welke in Brussel de strijd tegen de geraffineerde suiker ondergraven. Ook op de sites welke recepten tonen welke het Paleo principe onderschrijven, zijn zeker vrij van de fabrieksmatig geproduceerde suikers.
Succes Wendy.
In ieder geval ga ik het naanbrood recept doen.
Vandaag dit recept geprobeerd te maken, het was heerlijk! Maar… ik kreeg de curry niet lekker lobbig.. en de kleur was veel lichter dan die van jou.. Zou het kunnen zijn dat ik te veel bouillon heb gebruikt? of misschien verkeerde currykruiden?