Ik lust helemaal geen slagroom. Nooit gedaan trouwens. Zelfs in mijn vroegste herinneringen schraapte ik de slagroom van gebak af. Slagroomtaart vind ik verschrikkelijk. En nee, ook met de Bossche Bollen van de enige echte Jan de Groot kun je mij echt niet blij maken. Ik. Lust. Het. Gewoon. Niet. Dat komt nu eigenlijk wel goed uit met die koemelkallergie van mij. Anders had ik dat er ook nog bij gehad. Kokosslagroom daarentegen leek me dan wel weer lekker. Vooral voor recepten waar je anders slagroom voor zou moeten gebruiken.

slagroom1

De reis naar de perfecte kokosslagroom is niet makkelijk geweest. Er zijn zó ontzettend veel verschillende merken te koop en niet met ieder blikje of pakje kokosmelk kun je ook echt slagroom maken. De ‘light’ varianten bijvoorbeeld, daar lukt het echt niet mee. Dan kun je blijven kloppen tot je een ons weegt. Ook bevatten heel veel merken onnodige toevoegingen en E-nummers en ook daar ben ik geen fan van. Uiteindelijk ben ik er via-via achtergekomen dat het merk Aroy-D hier heel goed voor zou werken. Het is pure kokosmelk zonder andere troep. Het is verkrijgbaar bij de meeste toko’s en ook online met een gemiddelde prijs van € 2,- per liter. Ook nog eens goedkoper dan een blikje dus 😉

Ingrediënten
1 pak Aroy-D kokosmelk (500 ml maakt echt al best wat kokosslagroom)
2 el ahornsiroop (of rijststroop)
1 tl vanille extract

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Zet het pak kokosmelk minstens een nacht (minimaal 12 uur) in de koelkast. Het water en de room moeten zich gaan scheiden en dat gebeurd alleen als het koud genoeg is. Zet het bij voorkeur achterin de koelkast, daar is het het koudst. Belangrijk: schud het pak niet. Ook niet ‘s ochtends als je het pak uit de koelkast haalt.

2. Knip het pak open en schep de room eruit en doe dit in een vetvrije kom. Het kokoswater dat je overhoudt kun je weer voor iets anders gebruiken. Doe de ahornsiroop en vanille extract erbij en klop met een mixer tot een mooie gladde en luchtige ‘slagroom’ is geworden.

Super lekker op warme chocolademelk en voor alles waar je normaal slagroom op zou doen 😉

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly