Laatst maakte ik met vriendin Vera brownies. Dit is echt het makkelijkste recept voor brownies dat ik tot nu toe heb geprobeerd. Zorg er voor dat je een relatief kleine vierkante bakvorm gebruikt, omdat ze anders al gauw te dun worden. Of maak wat meer van het beslag, dat kan natuurlijk ook!
Dit recept bevat geen suiker, geen lactose én geen gluten maar deze brownies hebben wel een heerlijke, volle cacaosmaak. Ook is het super makkelijk om te makken en heb je binnen no-time heerlijke brownies gebakken.
Ingrediënten
4 eieren
1 cup cacaopoeder (zonder suiker)
1 cup palmsuiker
¼ cup + 1 el kokosvet
2 tl vanilla extract
snufje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C en doe een vel bakpapier in je vierkante bakvorm (maat 21 cm).
2. Meng alles in een grote kom en gebruik een mixer om er een mooi, romig beslag van te maken. Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 25-30 minuten. De brownies moeten goed afkoelen: het snelste is om ze even af te laten koelen buiten de oven en dan vervolgens in de koelkast te zetten. Dit is nodig om het kokosvet weer hard te laten worden en zorgt voor de juiste structuur van de brownies.
That’s it! Enjoy! ♥
He? Zit hier echt alleen maar ei in, geen meel van kokosmeel of amandelmeel of wat dan ook???? En is het niet vreselijk zoet, als ik kijk naar de hoeveelheid palmsuiker? Dus zo gezond is het dan toch ook weer niet? Of begrijp ik het verkeerd?
Er zit geen meel in, inderdaad 🙂 Nee, ze waren niet super zoet, daar houd ik zelf namelijk niet meer van. Ze waren eigenlijk precies goed. Net zoals met alle baksels waar palmsuiker, of welke suikervervanger dan ook, in zit moet je het met mate eten.
Bedankt voor je reactie. hmmm ei en suiker en kokosolie… klinkt me nog niet echt helemaal geweldig. Maar misschien moet ik het gewoon proberen………
Ja echt, gewoon proberen! 🙂
Wie weet…
Wat is jouw volgende baksel of kooksel?
Ik heb nog geen idee! Deze week komt er een recept voor limonade online en ik ga donderdag weer bakken, maar weet nog niet wat. Een verrassing dus 😉 En jij?
Ik wil iets doen met kikkererwtenmeel, denk een hartige pannenkoek ofzo. Van zoetigheden (ehm, niet echt zoetig maar je begrijpt me wel) heb ik nog een en ander liggen. Doe op t moment overal vers fruit bij, dan hoef je er weinig mee te doen verder.
Hallo, is cacoa zonder suiker de rauwe cacoa. Of zijn dit weer verschillende dingen?
Ik wil dit recept graag proberen.
Gr Leonie
kan je ipv palmsuiker ook honing gebruiken of een andere suikervervanger misschien?
Staat in de oven!! Ben benieuwd!
Palmsuiker is ook suiker en heeft hetzelfde effect als gerafineerde suikers. Je bloedsuikerspiegel omhoog gooien.
Yum! DEze special brownies zien er heerlijk uit! Another must try, for sure! :)- x
Hoe kan het dat het bij mij een korrelige structuur heeft? Alles volgens recept gedaan. Cups omgerekend naar gram.
Misschien dat er met omrekenen iets is misgegaan? Wat voor zout heb je gebruikt? En was het goed genoeg gemengd?
Had het vet eerst gesmolten moeten worden? Kan dat als nog?
Hoeveel is een cup? Gezien dat toch veel anders word omschreven.
Wat een heerlijke brownie was dit…van de kokosolie proef je niks, echt een aanrader voor chocolade junks
Hoeveel is een cup in de recept? Over internet vind ik vele verschillende dingen hierover en verschillende ml etc. Ik hoor het graag, want ben hier reuze benieuwd naar.
wat voor eenheid is een cup?
Lekkere, iets kleverige brownies. Zelf vond ik het iets aan de zoet kant, maar mijn kinderen vonden het heerlijk!