Ik maakte deze pasta op 1 januari omdat hij snel en makkelijk te bereiden is; ik had na een nachtje feesten niet heel erg veel zin om lang in de keuken te staan. Bijkomend voordeel is ook dat hij echt ontzettend lekker is. Ik kan er eigenlijk niet zo heel veel over vertellen, behalve dat je hem gewoon een keertje moet maken. Ik heb gekozen voor spelt spaghetti omdat ik dat in huis had, maar je kunt natuurlijk ook een andere (glutenvrije) pastasoort gebruiken.

pastapesto

Ingrediënten
Voor 2 personen
spelt spaghetti
2 biologische kipfilets, in stukjes
bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
90 gram groene pesto
1/2 pakje Rice Cuisine
2 el olijfolie
pijnboompitjes
rucola
Parmezaanse kaas
rijstolie

allergie12

Bereidingswijze

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en vang wat van het kookvocht op.

2. Bak de stukjes kip in een wok met wat rijstolie tot ze gaar zijn: voeg nu de cherrytomaatjes toe en bak even mee. Doe vervolgens de Rice Cuisine en de pesto erbij en roer tot de pesto gemengd is. Verwarm dit even en blijf roeren.

3. Doe nu de gekookte spaghetti erbij en roer tot het goed gemengd is. Voeg een klein beetje kookvocht toe als de saus te dik is. Zet het vuur laag en roer er wat rucola naar smaak doorheen.

3. Schep de spaghetti op een bord, giet er wat olijfolie overheen en bestrooi met Parmezaanse kaas. Strooi er nog wat pijnboompitjes overheen.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly