Als je wel eens in de VS bent geweest, dan ken je vast Reese’s Peanut Butter Cups: een heerlijke combinatie van (zoete) pindakaas met melkchocolade. Helaas zit er in 1 zo’n stukje plezier maar liefst 21 gram suiker. Da’s best veel. Helemaal als je je bedenkt dat je eigenlijk niet meer dan 25 gram (= 6 theelepels) toegevoegde suiker op een dag zou moeten eten.

cups1

Gelukkig kun je prima zelf peanut butter cups maken met gezonde ingrediënten. Zo gepiept en zeker zo lekker! Onderstaand recept komt uit het boek Goed Zoet.

Naast de ingrediënten heb je ook nog een siliconen bonbonvorm of (ijsblok)vormpjes en papieren mini cupcakevormpjes en een bakvorm voor mini cupcakes (voor extra ondersteuning) nodig. Deze kun je bij de Xenos en de Action goedkoop op de kop tikken.

Ingrediënten
90 gram pindakaas
30 gram kokosolie
3/4 tl zeezout
120 gram chocolade (minimaal 70% cacao)

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Smelt de kokosolie samen met de pindakaas en zout in een pannetje. Blijf continue roeren. Als alles gesmolten en gemengd tot een gladde massa is, giet het mengsel dan in de (bonbon)vorm. Zet dit in de koelkast tot het gestold is en verplaats het daarna naar de vriezer.

2. Doe de cupcakevormpjes in de bakvorm. Smelt de chocolade (doe dit au-bain marie om te voorkomen dat de chocolade aanbrandt) en giet deze in de vormpjes. Duw er meteen een pindakaasrondje in. Giet vervolgens nog een laagje chocolade er overheen. Laat ze afkoelen in de koelkast.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly