I’m back! Ik weet het, ik weet het. Het is al best een hele tijd geleden dat er een nieuw recept op Blij Zonder Suiker is verschenen. Hier zijn uiteraard allerlei redenen voor (soms loopt het leven even iets anders dan je had verwacht), maar ik vond het nu toch écht weer tijd om aan de slag te gaan met bloggen. Ik ben blij dat ik er weer ben en ik hoop jullie weer te kunnen inspireren met nieuwe artikelen.

Vandaag is het tijd voor een recept. Een ontzettend lekker en makkelijk recept. Dit is een slowcooker-recept, wat inhoudt dat je de ingrediënten allemaal in de slowcooker doet, het apparaat aanzet en er dan een paar uur geen omkijken meer naar hebt. Ideaal! Een slowcooker hoeft trouwens echt niet duur te zijn. Ik heb mijn Russel Hobbs slowcooker bij de Kijkshop in de uitverkoop gescoord voor nog geen € 30,-

Pulled chicken recept

Goed, het recept. Ik heb al eens eerder een recept voor Texas-style Pulled Pork geschreven, maar je kunt dit ook heel makkelijk doen met kip. Persoonlijk eet ik ook liever kip dan varkensvlees, dus dat komt goed uit. Het belangrijkste wat je voor dit recept nodig hebt is een goede suikervrije BBQ saus. Je kunt deze online bestellen (zoek dan bijvoorbeeld op Guy’s Sugar Free BBQ Sauce) of je kunt hem zelf maken. Het fijne aan dit recept vind ik dat er verder weinig ingrediënten aan te pas komen. Helemaal fijn als je even niet zo veel tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten.

Ingrediënten
1 kg kipdijfilet of kipfilet
240 ml BBQ saus
4 el Italiaanse dressing
4 el palmsuiker
1 el suikervrije Worcestershire sauce
Zout naar smaak

allergie1

Bereidingswijze
1. Strooi wat zout over de kip en leg deze op de bodem van de slowcooker.

2. Doe alle andere ingrediënten in een kom en roer goed door totdat alles gemengd is. Giet dit over de kip.

3. Zet de slowcooker op stand ‘high’ gedurende 3-4 uur. Als de kip gaar is, kun je hem met 2 vorken uit elkaar trekken. Laat de pulled chicken vervolgens nog een kwartiertje in de slowcooker, zodat de saus goed in de kip kan trekken.

4. Serveer de pulled chicken op vers afgebakken broodjes. Ook met rijst smaakt het uitstekend! Wil je het echt helemaal authentiek doen: maak dan een coleslaw salade en schep dit boven op de pulled chicken en serveer met extra BBQ saus.

That’s it! Enjoy! ♥


 

Bron foto 

Print Friendly