Ik probeer graag nieuwe ontbijtjes uit omdat ik minder brood wil eten. Ik eet al geen tarwebrood meer, maar ik denk dat er genoeg andere, lekkere alternatieven zijn voor een sneetje brood. Ik kwam dit recept voor quinoa als ontbijt tegen. In eerste instantie leek het me een beetje vreemd om dat als ontbijt te eten; meestal eet ik dat als hoofdgerecht. Toch heb ik het geprobeerd en ik ben positief verrast!

quinoasmall

Quinoa lijkt veel op een graansoort, maar dat is het niet (het is blijkbaar familie van spinazie). Het is dus geschikt voor mensen met een gluten-allergie. Quinoa bevat ontzettend veel mineralen en vitamines en is dus ontzettend goed voor je. Ook zit er veel proteïne (16 gram per 100 gram) in, waardoor je snel een vol gevoel krijgt en je dus best lang op dit ontbijtje kunt teren.

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
Voor 2 porties
1/2 cup quinoa
1 cup amandelmelk
1/2 cup water
zeezout
1 banaan, 3/4 geprakt en 1/4 in plakjes
2 tl ahornsiroop
2 tl cacaopoeder (ongezoet)
1/2 tl vanille extract

allergie1

Bereidingswijze
1. Doe de quinoa, melk, zout en water in een pannetje en breng aan de kook. Als het eenmaal kookt, zet het vuur dan lager en roer af en toe door todat alle vloeistof is opgenomen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

2. Haal de quinoa van het vuur en meng de geprakte banaan, ahornsiroop, vanille extract en cacaopoeder er doorheen. Roer tot alles goed gemengd is. Verdeel over 2 kommetjes en garneer met plakjes banaan.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly