Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik gek ben op chocolade en dan niet per se een chocoladereep, maar met name chocoladebaksels. Daar kun je me eigenlijk altijd wel voor wakker maken. Ik kwam afgelopen weekend dit recept tegen en ik moest en zou het zelf proberen!
Het resultaat? Een heerlijk chocolate fudge taartje met een lekkere volle chocoladesmaak. Het leuke is dat er geen koemelk of eieren aan te pas komen en dat ‘ie niet in de oven hoeft! Serveer met wat frambozen en/of bosbessen en kokosslagroom. Omnomnom!
Onderstaande hoeveelheden zijn voor een klein taartje. Als je een grotere taart wilt maken, verdubbel (of verdrievoudig) dan de hoeveelheden.
Ingrediënten
1/2 rijpe banaan
4 el kokosboter
2 el cacaopoeder (suikervrij)
1 tl vanille extract
snufje zout
suikervervanger naar smaak. Ik heb 1 el rijststroop gebruikt.
Bereidingswijze
1. Bedek een kleine bakvorm met bakpapier.
2. Doe alle ingredienten in een blender en blenden maar! Schep het beslag in de bakvorm en zet minimaal 12 uur in de koelkast.
That’s it! Enjoy! ♥
Wauw, wat een super recept is dit, dit recept ga ik zeker proberen.
Ziet er lekker uit!
Nom chocolade taart! Ziet er heerlijk uit! Makkelijk receptje ook, ik ga hem zeker eens maken.
Heerlijk! Chocoladetaart staat al lang op m’n to do list! deze lijkt me simpel en gezond!
Dat ga ik zeker te weten proberen! Hoe groot is de springvorm die je hebt gebruikt?
Hoi Wendy, even een vraag, wat voor geraspte kokos gebruik jij voor de kokosboter? En doe je het in de blender? Of keukenmachine met messen of garder?
Ik hoor het graag van je.
Overigens geniet ik enorm van alle nieuwe recepten van je en probeer geregeld wat uit. Fijn dat jet het zo op deze manier deel. bedankt!
Groeten, Lydia
Hallo Wedndy,
Hallo Wendy, ik ben zojuist je recept uitgeprobeerd.
Mijn blender kon het niet aan,het werd niet goed gemengd en de banaan bleef plakjes. Met een lepel de boel geroerd en dan weer de blender aan. Een heel gepruts, het leek zo simpel maar het viel me tegen. De smaak is wel lekker.Dus op een gegeven moment een heel klein beetje water toegevoegd en steeds met een lepel de banaan fijn gemaakt.
Heb je tips zodat het volgende keer gemakkelijker kan?
Groet Geesje
Misschien was je banaan niet rijp. Dan is hij te hard en pureert hij niet. Succes de volgende keer met een rijpe banaan. Het is echt de moeite waard!
Super gewoon hoe je het voor elkaar krijgt om een lekker gebak te maken zonder suiker he. Thank you for the tip 😉
Ik heb het taartje gemaakt in een rechthoekige vorm, er blokjes van gesneden en ze gepresenteerd als bonbons. Ze kregen enorm veel lof. Ik heb mijn gasten laten raden wat er in zat. Niemand begreep dat je zulke lekkere bonbons ZONDER SUIKER maken kan. Het recept is gedeeld en ik verwacht ze bij een van mijn familieleden of vriendinnen nog wel terug te zien……. Bedankt! .
Ik wil dit recept graag eens maken, maar heb geen blender. Kan je de kokosboter door iets vervangen?
Hoi, ik kon geen kokosboter vinden en heb harde kokosolie gebruikt. Kan dit? Ik vond het vrij vet, dus misschien lag het daar aan. Ik proefde ook erg duidelijk de banaan. Ik vond dat heerlijk, maar vond het daardoor niet echt een chocotaartje.
Ziet er goed uit!
Ik vroeg me alleen af of je de banaan kan vervangen door iets anders? (of gewoon helemaal zonder banaan)
Ik heb de banaan vervangen door twee eetlepels notenpasta. Zalig!
klinkt ook lekker!
bedankt voor de reply 🙂
Hoi Tanja, Zojuist mijn familie blij gemaakt met dit fantastische taartje. We vonden het allemaal heerlijk. Ik heb er verse frambozen en de kokos’slagroom’ bij geserveerd. Voor de kokos slagroom mag je mij ‘s nachts wakker maken, wat is dat lekker! Dank je wel..
Wauw! in mijn zoektocht naar een suikervrij Kerstmenu kwam ik dit recept tegen en dit ziet er zeker Kerstdessert waardig uit! Alleen 1 vraagje, zou je de kokosboter ook kunnen vervangen door cacaoboter (aangezien dat nog enigszins betaalbaar is) of met santen (kokoscrème van bijv. Go tan of Conimex)?
Ik heb dit recept gemaakt, bij mij lijkt het meer op een pudding ! Het blijft zacht en slap, wel heerlijk van smaak !
Jammer dat Wendy geen antwoord geeft op de vragen…..
Who wat een heerlijk recept !!! Niet echt een taartje dus ik heb er bonbons van gemaakt. Maar zo lekker .