Rijstpapierrolletjes! Ik at ze laatst tijdens een avondje samen met mijn eetclubje. Een van de meiden had deze gemaakt en ik vond ze heerlijk! Ook zijn ze supersnel klaar en kun je ze eigenlijk vullen met wat je wilt. Ik koos voor een traditionele vulling van groenten en kip. Je kunt dus ook de kip achterwege laten zodat ze vegan zijn, of juist garnalen erin doen. Het kan allemaal!

Rijstpapierrolletjes - Blij Zonder Suiker

Eigenlijk moet je ze meteen serveren om te voorkomen dat ze uitdrogen. Als je ze van tevoren maakt, leg er dan een vochtige, schone doek overheen.

Ingrediënten
Voor 4 personen
500 gram kip, in kleine stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
rasp van 1 limoen
1 tl olijfolie
1 komkommer, in dunne reepjes
2 wortels, geschild en in dunne reepjes
1 avocado, in dunne plakjes
paar blaadjes verse munt, fijngehakt
verse koriander, fijngehakt
rijstvermicelli, gekookt en afgekoeld (te koop bij de toko of in de supermarkt als mihoen)
rijstpapier (te koop bij de toko)

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Maak eerst de marinade voor de kip. Doe hiervoor de olie, limoenrasp en knoflook in een kom en roer goed door. Doe de stukjes kip erbij en laat een uurtje staan. Bak deze vervolgens tot ze gaar zijn. Laat afkoelen.

2. In de tussentijd zorg je ervoor dat je je groenten sorteert, zodat je het straks makkelijk kunt pakken. Dus een hoopje wortel, hoopje komkommer en hoopje avocado.

3. Doe vervolgens de munt bij de afgekoelde kip. Meng goed.

4. Nu komt het leukste gedeelte: het vullen van de rollen! Zorg dat je een schoon werkblad hebt met genoeg ruimte. Neem een bakje met lauwwarm water en dip daar 1 velletje rijstpapier in. Op deze manier wordt het papier zacht en kun je er mee werken.

5. Leg wat stukjes kip (net zoals bij een wrap) op het rijstpapier, leg daar wat rijstnoodles op en daarboven op een beetje van de verschillende groenten. Vervolgens strooi je daar wat verse koriander overheen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op tot een mooi rolletje. Herhaal dit tot je genoeg rolletjes hebt.

Serveer met verschillende dipsausjes. Mijn favoriet is een simpel chilisausje. Klik hier voor meer informatie over cups.

chilvlokken

Ingrediënten
1/2 cup + 1 el honing
1/4 cup + 3 el appelazijn
1 1/2 cup + 2 el water
1 el chilivlokken (ik haal ze bij de Turkse winkel)
1 1/2 tl zout
1 1/2 tl knoflookpoeder
1/4 cup maizena (of andere bindmiddel)

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Doe de honing, appelazijn en 1 1/2 cup van het water in een pan. Breng aan de kook en roer door tot alles opgelost is.

2. Voeg nu de chilivlokken, zout en knoflookpoeder toe. Meng dit goed en laat 3 minuutjes zacht koken.

3. Meng de 2 el water met de maizena en doe dit in de pan erbij. Verwarm al roerende tot het de juiste dikte heeft. Voeg eventueel nog peper en zout toe naar smaak.

That’s it! Enjoy! ♥

Bron chilisaus recept.

Print Friendly