Afgelopen week heb ik met twee vriendinnen ‘s avonds een lang verwacht filmavondje gehad. Omdat 1 van die vriendinnen, Vera, dezelfde beperkingen heeft qua eten als ik proberen we vaak allerlei recepten uit. Zij had ditmaal gekozen voor een aangepaste risotto met rode pesto. Vandaar dat ik dit recept ook naar haar heb vernoemd: Risotto di Vera Con Pesto Rosso. Passend, niet? šŸ™‚

Het recept is makkelijk, snel en super lekker: just the way I like it!

Omdat we geen echte risotto (geraffineerde koolhydraten) mogen op het moment, heeft Vera er voor gekozen om ‘veilige’ basmatirijst te gebruiken en deze niet helemaal af te gieten. Op deze manier krijg je een plakkerige rijst die prima kan doorgaan voor risotto!

risottodivera

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
300 gram biologische kipfilet, in blokjes
250 gram basmatirijst
600 gram verse spinazie
125 gram belegen geraspte kaas
3 bosuitjes, in ringen gesneden
1 teentje knoflook, geperst
2 el olijfolie
3 el rode pesto
peper en zout naar smaak

1. Kook de basmatirijst in water met zout volgens de verpakking zonder deksel, maar giet deze niet volledig af. Op deze manier zorg je er voor dat de rijst plakkerig wordt, zoals risotto hoort te zijn.

2. Meng de spinazie door de rijst, laat het al omscheppend slinken. Voeg vervolgens de kaas toe. Meng alles goed door.

3. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook lichtjes. Voeg vervolgens de kip toe en bak ze rondom bruin. Voeg de pesto toe en laat de kip in ongeveer 2 Ć” 3 minuten gaar worden. Voeg de bosuitjes toe en bak deze 1 minuutje mee.

4. Verdeel de risotto over vier borden en schep de kip er overheen. Serveer met een frisse salade.

Enjoy! ā™„

Print Friendly