Nu ik geen koemelkproducten meer kan eten, merk ik dat ik af en toe toch zin heb in een toetje in de vorm van een pudding. De keuze in kant-en-klare producten is echter zeer beperkt: vaak bevatten die suiker en andere ingrediënten waar ik niet op zit te wachten. Inmiddels heb ik een go-to recept voor chocolade-banaanpudding en wil deze dan ook graag met jullie delen.

Banaan-chocoladepudding - Blij Zonder Suiker

De basis van de pudding bestaat uit bananen, kokosmelk en amandelmelk. Toch lijkt het door het chiazaad qua structuur enorm veel op ‘normale’ pudding en is het echt heel erg geschikt als verwen-momentje na het eten. Het is niet overdreven zoet, maar zoet genoeg. Ik heb er geen extra suikervervanger aan toegevoegd. Deze pudding is dan ook suikervrij, glutenvrij en koemelkvrij.

Je kunt hiervoor zelfgemaakte amandelmelk gebruiken, maar de ongezoete amandelmelk van Alpro Soya, Provamel en Rice Dream bevatten geen suiker.

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
1 cup kokosmelk (het liefst zonder al teveel toevoegingen)
1 cup amandelmelk (zonder suiker)
2 bananen (in plakken gesneden)
2 tl vanille extract
3 medjool dadels, pit verwijderd en doormidden gesneden
2 el cacaopoeder
2 el chiazaad

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten – behalve het chiazaad – in de blender en blend tot het een romig geheel is. Giet het mengsel in een pot en voeg het chiazaad toe. Roer goed door. Doe de deksel op de pot en laat dit minimaal 6 uur in de koelkast staan. Het beste is om het een nachtje te laten staan, zodat het lekker dik en lobbig wordt.

Lekker met wat verse aardbeien, frambozen of blauwe bessen als topping!

That’s it! Enjoy! ♥

Bron originele recept: Tasty Yummies

Print Friendly