Met dit weer is niks lekkerder dan een kom hete soep. Althans, dat vind ik.  En soep maken hoeft echt niet heel veel tijd te kosten en je hebt er ook echt niet altijd allerlei exotische ingrediënten voor nodig. Vandaag deel ik dan ook graag mijn recept voor courgettesoep. Je hebt in principe maar 5 ingrediënten nodig. En een staafmixer (of blender). Hoe makkelijk wil je het hebben! 😉 Het resultaat is een gezonde, lekkere en romige soep vol van smaak.

Romige Courgettesoep

Ik maakte deze afgelopen weekend tijdens een etentje met vrienden. Ik deed er ook wat uitgebakken spek bij: dat past perfect bij deze soep. Iedereen was unaniem: recept geslaagd!

Ingrediënten
2 courgettes, in blokjes gesneden
2 takjes tijm
1 sjalot, gesnipperd
500 ml groentenbouillon
scheutje soja- of Rice Dream ‘room’

Bereidingswijze

1. Doe een scheutje olie (ik gebruik altijd rijstolie) in een grote pan. Fruit het sjalotje licht aan en doe de stukjes courgette en de blaadjes van de tijm erbij. Bak dit eventjes aan.

2. Giet de bouillon erbij en laat 10 minuutjes koken. Pureer de soep nu met een staafmixer tot het een mooie, gladde soep is. Doe er een scheutje plantaardige room bij. Breng op smaak met peper en zout.

3. Als je de soep in kommen serveert, doe dan in iedere kom nog een heel klein scheutje room. Als je toevallig wat bieslook in huis hebt (ik heb zo’n potje van de Lidl), strooi dat er dan een klein beetje overheen. Ook lekker met een beetje Parmezaanse kaas erover, mocht je dat in huis hebben. Serveer eventueel met wat lekker warm brood.

That’s it! Enjoy! ♥

PS: Let niet op de kwaliteit van de foto: het was al donker en als er bezoek is, ga ik geen uitgebreide fotoshoot houden 😉 Ik zal binnenkort een betere foto plaatsen.

Print Friendly