De aardbeien liggen alweer in de winkels en daar word ik ontzettend blij van. Niks geeft me zo’n zomers gevoel als verse aardbeien. Vroeger zou ik daar een schep kristalsuiker overheen gooien, maar tegenwoordig eet ik ze au naturel als snack. Ook vind ik het superlekker om ze in recepten te verwerken. Zo maakte ik er vorige week een heerlijk ontbijtje mee en vandaag is het tijd voor een simpele, zomerse salsa. Lekker met o.a. maïschips!

Voor nóg meer smaak kun je er een fijngehakt (rood) uitje aan toevoegen. Ik sla die over, omdat ik daar te heftig op reageer, helaas. Als je daar geen last van hebt, voeg dat dan vooral toe!

Zomerse Salsa - Blij Zonder Suiker

Ingrediënten
1 avocado, geschild en in stukjes gesneden
handjevol aardbeien, in stukjes gesneden
2 el verse koriander, fijngehakt
2 el olijfolie
1 groene peper, fijngehakt (voor een pittige kick laat je de zaadjes erin, anders kun je ze eruit halen)
2 el citroensap
zeezout naar smaak

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door. Serveer de salsa met maïschips of eet het bij een Mexicaans gerecht – zoals taco’s – of gewoon een gegrild kipfiletje. Omnomnom!

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly