Ik zag bij Lian op Cakeje van Eigen Deeg afgelopen week een recept voor Aardbeien Meringues en besloot om deze na te maken en aan te passen zodat ze suikervrij zijn.

De suikervrije aardbeien meringues zijn superzacht van binnen en knapperig van buiten. Echt een lekkere traktatie voor een genietmomentje 🙂 Als je niet van aardbeienjam houdt, dan kun je natuurlijk ook een ander smaakje gebruiken.

Suikervrije Meringues - Blij Zonder Suiker

Ingrediënten:
Voor 9 stuks
2 eiwitten
150 gr Sukrin melis (suikervrije poedersuiker)
2 el suikervrije aardbeienjam
1/2 tl azijn

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat alle kommen, lepels en je handmixer helemaal vetvrij zijn. Dat is bij meringues ontzettend belangrijk. Ik reinig alles altijd even met wat citroensap voordat ik eieren ga mixen.

2. Zeef de Sukrin melis boven een kom. In een andere kom mix je de eiwitten stijf met een handmixer. Voeg – als de eiwitten stijf beginnen te worden – tijdens het mixen beetje bij beetje de Sukrin melis toe. Je kunt testen of de meringue goed is als er pieken ontstaan (of de kom op z’n kop te houden: er mag geen beweging in zitten). Voeg nu de azijn toe en roer voorzichtig door. De azijn zorgt voor die boterzachte binnenkant!

3. Zeef de aardbeienjam boven een kom zodat er geen stukjes meer in de jam zitten.
Voeg de helft van de meringue toe aan de jam en schep de jam voorzichtig door de meringue.
Doe deze aardbeienjam meringue weer bij de andere helft van de meringue die je apart hebt gezet en roer nog één keer voorzichtig door.

4. Haal met een lepel steeds wat meringue uit de kom en maak een soort van toeven en plaats deze op de bakplaat.

5. Laat de meringues in het midden van de oven ongeveer 3 uur drogen en uitharden.

Tip van Lian: Laat de ovendeur iets openstaan om de vochtigheid te laten ontsnappen. Kan dit niet bij jouw oven? Maak deze dan ieder kwartier even open. Zo kun je ook makkelijk de schuimpjes in de gaten houden. Ik heb mijn schuimpjes ongeveer 2 uur in de oven laten staan en vervolgens de oven uitgezet en ze daarin laten afkoelen. Daarna heb ik ze in een afgesloten trommel nog een dag laten drogen en waren ze perfect.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly