Ik kreeg laatst van mijn zusje een zak vol appels uit haar tuin. Het waren er te veel om zo op te eten, dus besloot ik om zelf eens suikervrije appelmoes te maken. Dat is echt véél makkelijker dan ik dacht!

suikervrije appelmoes - blij zonder suiker

Ik ging er eigenlijk van uit dat zelf appelmoes maken een tijdrovend klusje zou zijn. Niks is minder waar! Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf eigenlijk nooit appelmoes eet, maar vriendlief vindt het heerlijk en eet het áltijd als we gebakken aardappeltjes eten. Ik vind deze appelmoes echter wél lekker en kan zo een schaaltje leeg lepelen.

Ingrediënten
1 kilo appels (4 á 5 grote appels)
1 dl water
kaneel naar smaak
suikervervanger naar smaak

allergie1

Bereidingswijze
1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm.

2. Doe de appels in een pan, voeg het water toe en laat gedurende 10-15 minuten op laag vuur opwarmen tot de stukjes appel tot moes zijn gekookt.

3. Als je graag appelcompote wilt, dan hoef je nu alleen nog maar naar smaak kaneel en een suikervervanger toe te voegen. Ik gebruikte 1 tl kaneel en 1 el agavesiroop. Voor appelmoes moet je even aan de slag met de pureestamper óf – voor hele gladde appelmoes – met de staafmixer.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly