Ik ben altijd al een zoetekauw geweest en dat is echt niet heel veel minder geworden nu ik 90% van de tijd geen suiker meer eet. Ik vind het dan ook echt een uitdaging om lekkere zoete dingen te maken met gezonde producten, dus geen geraffineerde suikers. Vandaag is het weer tijd voor zo’n recept.

Voor Mini Energy Bites met Chocolade welteverstaan. Deze zijn snel klaar en ideaal om mee te nemen als tussendoortje. Ze vullen ook relatief goed: ideale combo dus! Er komt trouwens ook geen oven aan te pas: dit is een no-bake recept.

Chocolade Energy Bites

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
1 cup Medjool dadels, ontpit en in stukjes gehakt
1/2 cup walnoten
1/2 cup havermout
1 tl kaneel
1/2 tl zout
1/2 tl vanille extract
1/2 cup suikervrije pure chocolade druppels of pure chocolade in stukjes gehakt
1/2 cup suikervrije marshmallows, in stukjes gehakt

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Doe de dadels, havermout en de walnoten in de keukenmachine en laat draaien tot een plakkerig geheel wordt. Voeg nu het zout, de kaneel en vanille extract toe en draai tot alles gemengd is.

2. Voeg nu de chocolade en de marshmallows toe en gebruik de pulsestand van de keukenmachine. Zorg ervoor dat de stukjes niet te klein worden: je wilt ze kunnen zien.

3. Rol het ‘deeg’ in balletjes (of maak er reepjes van, wat jij wilt!) en verpak het in keukenfolie. Leg dit een aantal uur in de koelkast om uit te harden. Klaar zijn je suikervrije energy mini bites!

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly