In mijn leven mét suiker waren chocoladerozijntjes toch echt wel een guilty pleasure. Ik kon zo een zak in één keer leeg eten. Dat heb ik eigenlijk nooit met iets anders. Op zich zou je zeggen dat rozijntjes en chocolade niet per se ongezond zijn. Dat klopt ook helemaal! Helaas bevatten die zakken uit de supermarkt veel meer ingrediënten dan alleen rozijnen en chocolade, zoals glansmiddel, glucose-fructosestroop en sojalechitine. Die zijn echt volledig overbodig, trust me!

Chocoladerozijnen - Blij Zonder Suiker

Laatst kwam ik bij de EkoPlaza de nieuwe Loverocks van Lovechock tegen. Dat zijn rozijntjes gecoat in raw chocolate met kokos. Ik moet zeggen dat ik ze errug lekker vond, maar ook wel heel erg prijzig voor een klein doosje (€ 4,49 voor 75 gram). Dit concept bracht me op het idee om ze eens zelf te maken. Da’s een stuk goedkoper en zeker zo lekker! Heerlijk voor bij een avondje bankhangen. Het fijne is dat je eigenlijk maar 3 ingrediënten nodig hebt: rozijnen, suikervrije pure chocolade (70% cacao) en kokosvet.

Je kunt onderstaande verhoudingen heel makkelijk verdubbelen als je meer wilt maken. Ik heb er ook nog wat kokos overheen gestrooid, maar dat is dus volledig optioneel.

Ook kun je rauwe cacao in plaats van suikervrije chocolade gebruiken. Maar heel eerlijk vind ik suikervrije pure chocolade met 70% cacao lekkerder dan rauwe cacao. Als ik rauwe cacao gebruik moet ik er zelf dan echt nog een zoet in verwerken zoals honing of ahornsiroop. Nu hoeft dat niet. Maar het kan dus zeker! 🙂

Ingrediënten
1/2 kopje suikervrije pure chocolade (70% cacao)
1/2 eetlepel kokosvet
1 kopje rozijnen
optioneel: geraspte kokos of kaneel

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Smelt de pure chocolade op laag vuur en voeg – als het voor de helft gesmolten is – het kokosvet toe. Blijf roeren tot alles gesmolten is en alle klontjes weg zijn. Blijf er wel bij, want chocolade brandt heel snel aan.

2. Doe de rozijntjes erbij en roer tot alles bedekt is met de chocolade (omnomnom!).

3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep daar de rozijntjes op. Spreid het wat uit en leg dit een uurtje in de koelkast om hard te worden. Breek de rozijntjes los en genieten maar!

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly