Het populairste recept op Blij Zonder Suiker is het recept voor cinnamon rolls. Omdat ik zo ontzettend houd van alles waar kaneel in zit, leek het me leuk om weer een soortgelijk recept te maken. Maar dan net even wat anders.

Suikervrije cinnamon swirl cake

Dit recept is echt een soort cake, maar met de smaak van cinnamon rolls. Het is ook een heel stuk sneller te maken dan de cinnamon rolls. Ook vind ik de smaak prima passen bij de Sinterklaas-tijd. Een leuke afwisseling op gevuld speculaas bijvoorbeeld.

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
Voor het beslag
3 cups speltmeel
snufje zout
1 cup palmsuiker
4 tl bakpoeder
1 1/2 cup amandelmelk (of welke melk dan ook)
2 eieren
2 tl vanille extract
1/2 cup (lactosevrije) boter, gesmolten
1 tl speculaaskruiden

Voor de topping
1 cup  (lactosevrije) boter, zacht
1 cup palmsuiker
2 el speltbloem (of meel)
1 el kaneel

allergie12

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm van 20 of 22 cm in.

2.  Meng alle droge ingrediënten voor het beslag in een kom. Voeg vervolgens de eieren en het vanille extract toe. Als alles goed  gemengd is, voeg je de gesmolten boter toe. Mix goed tot het een glad beslag is geworden. Giet dit in de springvorm.

3. Meng de ingrediënten voor de topping in een kom. Ik heb dit met de keukenmachine gemixt tot een romig geheel werd. Maar het kan ook met een handmixer uiteraard.

4. Schep  de topping over het beslag en swirl dit vervolgens met een mes door het beslag heen. Bak gedurende 40 minuten tot de cake gaar is.

That’s it! Enjoy! ♥

 

 

Print Friendly