Ik eet gemiddeld wel 6 tot 8 keer per dag. Voordat ik suikervrij at nam ik vaak een granenreep of tussendoorkoekjes mee. Zo had ik altijd wat te eten bij me, voor mijn “nooit te stillen” trek en snackbehoefte. Ik dacht altijd dat mijn lichaam het nodig had vaker kleine beetjes te eten. Ik kreeg zelfs rare verschijnselen als duizeligheid, misselijkheid, trillerigheid en ik werd zelfs chagrijnig. Nu weet ik dat dat voornamelijk kwam door de sugar high’s en low’s. Sinds ik zoveel mogelijk suikervrij eet heb ik hier nog maar zelden last van.

Maar toch mis ik mijn granenreep om mee te nemen voor onderweg. Ze zijn wel te koop in de winkel, maar ik ben eens gaan experimenteren naar een gezonde en makkelijke versie van deze reep. En deze repen zijn nog heerlijk ook! Probeer het zelf, je hebt ze zo gemaakt 🙂

Suikervrije granenreep
Wat heb je nodig:
• 90 ml honing (neem een wat stevigere/dikke honing)
• 250 gram muesli/speltmuesli (suikervrij uiteraard, bijvoorbeeld van Zonnatura)
• 100 gram notenmix
• 2 el pompoenpitten
• 1 el zonnebloempitten
• 2 el kokosolie

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven)
2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
3. Voeg de honing toe en roer het mengsel goed door elkaar
4. Bekleed een bakplaat met balpapier of gebruik een siliconenmat.
5. Schep het mengsel op de bakplaat in een vierkant en druk het goed aan.
6. Bak het geheel 20 à 25 minuten in het midden van de oven.
7. Laat het hierna volledig afkoelen en breek of snij het in repen.

Tip: ook lekker als crunch in je toetje. Verkruimel de reep dan in een bakje en schep hier bijvoorbeeld (soya)yoghurt op.

Print Friendly