Met dit hete en met name broeierige weer is de verleiding voor mij ontzettend groot om toch af en toe een glaasje Cola Light te drinken. Op zich vind ik dat – als het bij af en toe een glaasje blijft – niet zo heel erg. Daarnaast drink ik veel water (al dan niet met wat verse munt of citroen), maar soms heb ik ook zin in iets anders.

Ananas Granita

Een granita is dan dé perfecte oplossing! Het is lekker koud en lest je dorst goed. Ook is het supersnel gemaakt: het enige wat je moet doen is af en toe roeren. Je kunt eigenlijk allerlei soorten sappen en/of fruitpureetjes gebruiken als smaakmaker. Dus als je wat fruit hebt liggen, gebruik dat vooral! Ik koos ervoor om in mijn granita een lekkere verse ananas te gebruiken. Doordat deze al zoet van zichzelf is, heb ik geen extra suiker toegevoegd.

Naast fruit kun je ook lekkere combinaties maken met groenten en kruiden. Voeg bijvoorbeeld wat komkommer of wat mint toe. Omnomnom!

Ik ben erg benieuwd naar jullie favoriete combinaties voor een granita. Laat ze vooral achter bij de comments!

Ingrediënten
fruit en/of groenten naar keuze
water (voor een hele ananas gebruikte ik een kopje water)
eventueel een suikervervanger om het wat zoeter te maken

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Doe het fruit met het water in de blender en blenden maar! Giet het mengsel in een bakvorm. Zet dit in de diepvries en roer elk half uur even door.

2. Herhaal dit tot het mengsel helemaal bevroren is. Schraap om te serveren het ijs met een vork los en schep dit in een mooi glas of kommetje.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly