Mug cake. Voor mij was het eerlijk gezegd een heel nieuw fenomeen. Maar, ik ben blij dat ik het heb ontdekt! Binnen 3 minuten heb je namelijk een heerlijk nagerechtje of – afhankelijk van welke ingrediënten je gebruikt – een lekker ontbijtje. Deze variant is heerlijk smeuïg met een volle chocoladesmaak. Omnomnom!

supersnelle mug cake

Ik weet dat sommige mensen niet van de magnetron houden. Persoonlijk heb ik er niet zo heel veel moeite mee. Maar, mocht je de mug cake liever in de oven bereiden, dan kan dat uiteraard ook. Zet hem dan 13-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200℃. Als je hem in de magnetron maakt, check dan even of ‘ie gaar is na de aangegeven baktijd. Zo niet, dan heeft ‘ie waarschijnlijk nog zo’n 30 seconden extra nodig.

Ingrediënten
2 el cacaopoeder
3 el amandelmeel
1 el ahornsiroop
1 el amandelmelk (ongezoet)
1 tl vanille extract
1 tl kokosvet (gesmolten)
snufje zout
1 ei
optioneel: suikervrije hagelslag ter decoratie

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar. Doe vervolgens de rest erbij en roer goed door. Dit kun je eventueel in een kom doen. Giet het beslag vervolgens in een mok en verwarm gedurende 2 minuten op 1000 watt. Het ligt een beetje aan je magnetron of dit lang genoeg is. Als de cake niet gaar is, verwarm het dan wat langer.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly