Ik ben sinds kort groot fan geworden van sushi, met name omdat ik met mijn beperkingen qua voeding toch vrijwel alles kan eten. Heerlijk vind ik dat! Ik laat vaak de sojasaus in restaurants dan wel achterwege, maar ik vind dat goede sushi dat niet per se nodig heeft. Thuis gebruik ik kokosaminos (kokosazijn) in plaats van sojasaus. Het schijnt dat Yellow Brand sojasaus (verkrijgbaar bij de AH) suikervrij is, maar dat moet ik nog even verifiëren.

Sushi in a Bowl - Blij Zonder Suiker

Ik heb al een héle tijd alle benodigdheden in huis om zelf sushi te maken, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat steeds uitstel. Ik wil daar echt een keer ruim de tijd voor nemen. Maar soms heb ik toch zin in sushi en in het dorp waar wij wonen is het nog niet echt uitgevonden. Op 1 restaurant na, maar de keuze daar voor afhalen is beperkt. En ze bezorgen niet. En als ik in een luie bankhang-bui ben, dan heb ik geen zin om in m’n kloffie 15 minuten (x 2 dus een half uur in totaal) te rijden om sushi te halen.

Sushi in a Bowl is wat mij betreft de ideale oplossing! Je doet alle ingrediënten in een kom en that’s it. Makkelijker kan het haast niet. Onderstaand recept is mijn variant, maar daar kun je natuurlijk eindeloos mee variëren. Ik heb er ook een gekookt eitje aan toegevoegd: dat kwam vooral omdat ik daar ontzettend veel zin in had 😉

Ingrediënten
een kopje gekookte rijst, dit kan witte of zilvervliesrijst zijn
1/2 avocado, in reepjes gesneden
1 wortel, geschild en julienne gesneden
1/4 komkommer, julienne gesneden
radijsjes, in plakjes
vis naar keuze in kleine stukjes, ik koos voor gerookte zalm
garnalen, ik koos voor knoflook garnalen
1 zeewierblad, julienne gesneden
wakame salade (te koop bij AH of de toko)
1 tl rijstazijn (let erop dat je een suikervrije gebruikt)
wasabi naar smaak
1 tl sesamzaadjes
sojasaus (is meestal niet suikervrij) of kokosazijn (wel suikervrij) naar smaak

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Doe de rijstazijn bij je net gekookte rijst en roer goed door. Voeg vervolgens het grootste gedeelte van de sesamzaadjes toe en meng even. Dit wordt je bodem.

2. Leg de groenten en vis zo neer zoals je het zelf mooi vindt. Je kunt spelen met de verschillende kleuren om zo een mooi geheel te krijgen. Het oog wil immers ook wat hè! Strooi de rest van de sesamzaadjes eroverheen en serveer met sojasaus on the side.

That’s it! Enjoy! ♥

[ec_stars_rating]

Print Friendly