Nog geen idee wat je als nagerecht gaat maken met kerst? Probeer dan eens deze sweet potato pie. Je maakt deze taart met zoete aardappelen en het is echt heerlijk. Ik vind dit persoonlijk lekkerder dan een pumpkin pie, omdat het wat zoeter van smaak is.

potatopie

Sweet potato pie is met name ontzettend populair in het zuiden van de VS en is ontstaan tijdens de slavernij toen Afrikaanse slaven de traditionele pumpkin pie transformeerde in een zoetere variant. De eerste recepten voor sweet potato pie stammen uit de 18e eeuw.

Voor de taartbodem maakte ik dezelfde als die ik gebruikte voor mijn pumpkin pie. Je kunt zoete aardappelen o.a. bij de grotere Albert Heijn’s vinden of in een toko. Schil de aardappelen net zoals normale aardappelen en kook ze tot ze zacht genoeg zijn om puree van te maken (+/- 30 minuten).

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten:
taartbodem

2 cups zoete aardappelpuree
1 cup palmsuiker
1 cup lactosevrije melk (of amandelmelk)
50 gram lactosevrije boter (op kamertemperatuur)
2 eieren
2 tl vanille extract
1 tl kaneel
1/4 tl zout
1/2 tl gember
1/2 tl nootmuskaat
1/8 tl piment

allergie1

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C.

2. Doe de aardappelpuree in een grote kom en voeg de boter toe. Mix met een handmixer tot het goed gemengd is. Voeg nu de andere ingrediënten toe en mix tot alles gemengd is.

3. Schenk het mengsel in de taartbodem en zet de taart ongeveer 40 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de vulling gaar is (er mag geen beslag meer aan de prikker zitten).

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly