In veel recepten kom je vanillesuiker tegen. Vroeger zou ik gewoon zo’n zakje vanillesuiker hebben gebruikt. Tegenwoordig gebruik ik meestal vanille-extract, maar laatst bedacht ik me dat ik ook gewoon zelf vanillesuiker kan maken. Altijd handig om in de kast te hebben staan!

vanillesuiker

Je kunt eigenlijk elke suikervervanger gebruiken die je wilt, zoals palmsuiker, kokosbloesemsuiker of sukrin. Ik heb gekozen voor de kokosbloesemsuiker van LOOP. Ik bestel mijn vanillestokjes bij Riziky.be. Voor vanillesuiker hoef je niet de duurdere Premium kwaliteit te nemen: het wordt zelfs geadviseerd om Gourmet kwaliteit te nemen.

Ingrediënten
Suikervervanger naar keuze
1 of 2 vanillestokjes

Bereidingswijze
1. Neem een leeg potje en vul dat helemaal met je suikervervanger naar keuze. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Doe dit bij de suiker en roer goed door. Snijd vervolgens de stokjes in stukjes van 2 a 3 cm en doe deze bij de suiker. Deksel erop en een tijdje laten staan (minimaal 1 week). Net zoals bij het vanille-extract, wordt de smaak intenser naarmate je het langer laat staan.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly