Het is nu eindelijk echt officieel al een paar dagen zomer. Heerlijk vind ik dat! Ik verheug me nu al op lange, warme avonden in de tuin met een lekker koud glas verse lemonade. Zodra de temperatuur begint te stijgen, krijg ik zin in hapjes en drankjes waar citroen in zit verwerkt. Vandaar de lemonade, wat in feite niks meer is dan water, citroensap en een suikervervanger, omdat het anders iets te zuur is voor me.

Citroenreepjes - Blij Zonder Suiker

Naast lemonade vind ik het ook heerlijk om citroen in baksels te gebruiken. Vorig jaar maakte ik het Lemon & Coconut taartje en vandaag is het tijd voor zomerse citroenreepjes. Heerlijk op een warme dag: de combinatie van zoet en zuur vind ik persoonlijk geweldig.

Deze reepjes zijn vrij van suiker en koemelk, heel eenvoudig glutenvrij te maken en 100% vegan!

Ingrediënten
De bodem
135 gram (glutenvrij) meel
44 gram suikervrije poedersuiker
snufje zout
50 gram kokosvet (gesmolten)
1 1/2 el water

Vulling
1/2 el aardappelzetmeel of arrowroot
90 ml citroensap
28 gram + 2 el suikervrije poedersuiker
240 gram zijden tofu (te koop bij de toko)
rasp van 1 citroen

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een vierkante bakvorm van 20 x 20 in.

2. Meng alle ingrediënten voor de bodem. Dit kan met een garde of met een mixer. Druk het mengsel in de bakvorm en zorg dat het goed verdeeld is. Zet in de oven en bak gedurende 10 minuten.

3. Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten in een blender of keukenmachine te mengen. Als de bodem klaar is, giet dan de vulling er op en zet terug in de oven. Nu mag ‘ie nog 25 minuten bakken.

4. Laat het geheel ongeveer 10 minuten afkoelen en zet het daarna in de koelkast om uit te harden (minimaal 2 uur).

5. Mocht het geheel te hard zijn om aan te snijden, zet hem dan een paar minuten buiten de koelkast, zodat het kokosvet wat zachter kan worden. Snijd ze in reepjes en bestrooi met wat suikervrije poedersuiker (Sukrin Melis).

That’s it! Enjoy!♥

Print Friendly