Soms heb je van die dagen dat je gewoon zo’n zin hebt in chocolade-ijs. In plaats van meteen naar de Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie te grijpen, is het net zo makkelijk om het zelf te maken. Deze variant is – naast dat ie heul lekker is – ook nog eens voedzaam. What more do you want? 😉

Zuivelvrije Chocolade-ijs - Blij Zonder Suiker

Serveer deze heerlijke zachte ijs meteen als je hem hebt gemaakt of zet hem even in de koelkast en maak er een lekkere chocoladepudding van. Ook kun je er een heerlijke smoothie van maken. Blend dan een flinke hoeveelheid ijs met +/- 225 ml amandelmelk. Omnomnom!

Dit recept maakt gebruik van cups als maateenheid. Voor meer informatie over cups en de hoeveelheden, klik hier.

Ingrediënten
3 el Chiazaad
4 el amandelmeel
2 bevroren bananen (in plakjes)
1 cup amandelmelk
2 el cacaopoeder (suikervrij!)
1/4 cup dadels (in stukjes)
1/2 cup havermout

allergie1

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in de blender en blenden maar! Serveer meteen.

That’s it! Enjoy! ♥

Bron originele recept: Green Thickies

Print Friendly