Toen ik nog niet zo bezig was met suikervrij eten, hield ik enorm van wokken. De voornaamste reden was eigenlijk gewoon dat het zo makkelijk was. Hop, wat vlees en groenten bakken en een sausje erbij, klaar! Dat is gewoon super handig als je laat thuis bent. Nu kan dat niet meer, want vrijwel álle woksausjes uit de supermarkt bevatten suiker (ik heb maar 1 soort kunnen ontdekken met palmsuiker) en zitten bomvol E-nummers. Die laat ik tegenwoordig dus het liefst staan.

Gelukkig heb ik een aantal recepten voor woksauzen die je zelf heel makkelijk kunt maken en vandaag deel ik graag het recept voor lemon woksaus: deze smaakt heerlijk met bijvoorbeeld garnalen of kip. Ik heb ervoor gekozen om sojasaus voortaan te vervangen door coconut aminos, omdat ik eigenlijk minder sojaproducten wil gaan eten. Waarom? Dat leg ik binnenkort uitgebreid uit in een artikel 🙂

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
2 el coconut aminos (vervangt sojasaus)
1/2 cup citroensap
2 tl citroenrasp
1/2 cup kippenbouillon (gist- en suikervrij)
1/4 cup palmsuiker
optioneel: snufje cayennepeper of rode pepervlokken

allergie1

Bereidingswijze
1. Doe alle ingredienten in een kommetje, roer goed door en voeg toe aan je gerecht. Wok het geheel even en serveer.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly