Valentijnsdag is hét moment om je lief te verwennen met een mooie bos bloemen en lekkere chocolaatjes. Suikervrije en lactosevrije chocolaatjes zijn alleen niet zo gemakkelijk te vinden, dus maak ze gewoon zelf. Met dit recept lukt het zeker!

Deze Valentijns chocolaatjes zijn gemaakt van drie hartversterkende ingrediënten, die ook nog eens de hartstocht opwekken:

Walnoten
Walnoten zijn rijk aan vitamine E en daarmee heel gezond voor je hart. Bovendien bevatten ze ijzer en B-vitamines en die bevorderen je uithoudingsvermogen. Wel zo prettig als je tijdens Valentijnsdag voor een avondje plezier voor twee gaat 😉 Niet voor niets zitten deze noten in veel landen standaard in de bruidstaart.

Cacao
Cacao is ook goed voor je hart en je liefdesleven. Het bevat flavonoïden die ervoor zorgen dat je bloed goed kan stromen en theobromine, dat de bloedcirculatie bevordert. Theobromine werkt bovendien enerverend en opwekkend en kan je een gevoel van opwinding geven. Om deze reden staat cacao bekend als afrodisiacum ofwel lustopwekkend middel.

Cacao poeder

Dadels
Dadels zijn bijzonder voedzaam en rijk aan ijzer. Ze geven je nieuwe energie en zouden zelfs zorgen voor onvergetelijke nachten. Bovendien bevatten dadels veel vezels die je cholesterol op peil houden. Heel goed voor je hart dus.

Gezonde versiering
De chocolaatjes versier je voor je valentijn natuurlijk met iets roods. Lactose- en suikervrije versiering bestaat bijvoorbeeld uit goji bessen, aardbeien of ander rood fruit. Goji bessen zijn heel voedzaam en bevatten gezonde antioxidanten, aminozuren, vitamine A en vitamine C. Aardbeien zijn ook rijk aan mineralen en antioxidanten als vitamine C. Interessant weetje: ze zouden lustopwekkend werken 😉

Dit heb je nodig voor 12 Valentijns chocolaatjes:
1,5 kop walnoten
8 middelgrote dadels
½ kop cacaopoeder (het liefst rauw)
3 eetlepels goji bessen of gedroogde aardbeien in stukjes

Verder is het handig om een koekvormpje in de vorm van een hartje te hebben. Daarmee kun je de chocolaatjes gemakkelijk een toepasselijke hartjesvorm geven.

Zo maak je het:
1. Maal de walnoten tot een fijn meel in de keukenmachine.
2. Ontpit de dadels en doe deze bij het walnotenmeel. Meng het meel en de dadels met je handen en kneed het goed door elkaar totdat de dadels en het meel helemaal vermengd zijn.
3. Doe het cacaopoeder erbij en meng goed.
4. Vorm hartjes met je handen of door het ‘deeg’ in hartjesvormpjes te drukken.
5. Haal de hartjes uit de vormpjes en versier de chocolaatjes met stukjes gedroogd fruit. Ze zijn trouwens ook lekker met een laag pindakaas!

Tips om te geven
– Leg een hartje op het bord als verrassing voordat je aan je valentijnsdiner begint.
– Doe de hartjes in een mooi doosje en geef ze aan je lief als bonbons.
– Leg de hartjes in rode, gouden of zilveren bonbonpapiertjes op een schaal en serveer ze zo. Dat staat extra feestelijk. Helemaal feestelijk is het als je ze combineert met aardbeien meringues.
– Serveer de chocolaatjes bij de koffie of thee na het eten.
– Decoreer het dessert met de chocolaatjes.

Hoe verras jij je lief met Valentijn? ❤ Deel het hieronder in de reacties!

*Dit recept een samenwerking met Floraa

Print Friendly