Vriendlief en ik zijn vorige week een aantal dagen op het Griekse eiland Zakynthos geweest. We waren echt toe aan vakantie en we hadden maar een paar eisen: zon, zee, strand en lekker eten. Een paar dagen eerder hadden we gezien dat Shipwreck Beach door de Telegraaf was uitgeroepen tot mooiste strand van Europa. Dat moesten we natuurlijk met eigen ogen zien. Via Ryanair kon ik een goedkope vlucht boeken vanaf Brussel Charleroi. We betaalden €70,00 per persoon voor een retourvlucht. Dat konden we natuurlijk niet laten liggen! Ik maak er elk jaar weer een sport van om een mooi pakket zelf samen te stellen. Dus ik boek meestal de vlucht apart, het hotel apart en de auto apart. Soms is het voordeliger om een pakket te kiezen bij Expedia, maar in dit geval was dat niet het geval.

DSC01330[1]

In dit artikel wil ik graag wat tips delen. Dit artikel is niet gesponsord, I wish 😉 Voor mij is op vakantie het eten echt enorm belangrijk. Ik leef eigenlijk van eetmoment tot eetmoment en vind het ontzettend leuk om elke dag weer een nieuw restaurantje te vinden om te lunchen en te dineren. Uiteraard ben ik wat beperkt in wat ik kan eten, maar volgens mij is het goed gelukt. Ik was vantevoren wel een beetje huiverig, moet ik eerlijk zeggen. Maar ik heb véél minder last gehad van klachten deze keer. Normaal gesproken loop ik elke dag van de vakantie rond met buikpijn en rommelende darmen, maar dat was nu niet zo, gelukkig! Ik was voordat we vertrokken begonnen met mijn weekje zonder gluten en dat beviel uitstekend. Ik wist al dat ik dat tijdens de vakantie niet zou gaan volhouden. Ik heb dus wel gewoon brood gegeten, maar nu ik weer thuis ben heb ik toch besloten om minder gluten te gaan eten. Ik zal daar binnenkort een uitgebreid artikel over schrijven.

DSC01363[1]

We verbleven in Tsilivi: een badplaats ongeveer 20 km ten noorden van de hoofdstad Zakynthos. Het bleek een ideaal uitvalpunt voor verschillende tripjes gedurende de week. Het is een toeristische plaats, maar niet zo extreem als bijvoorbeeld Laganas in het zuiden. Daar heb je echt een grote strip met fastfoodketens, stripclubs en clubs. Ik vind dat leuk voor een avondje, maar ik hoef daar niet de hele week te zitten. Het hotel dat ik had uitgekozen was Zante Calinica. Echt, als je ooit naar Zakynthos gaat, dan is dit aparthotel een aanrader. De eigenaren Spiros en zijn vrouw Soula zijn beide echt ontzettend gastvrij. Omdat we niet in het hoogseizoen zaten, betaalde we maar €18,00 per nacht! In het hoogseizoen is het duurder: dan betaal je gemiddeld €50,00 per nacht. Dat is precies de reden waarom wij altijd proberen het hoogseizoen te vermijden. Het ontbijt was super: elke dag vers fruit, vers brood en je kon elke dag kiezen hoe je je eieren geserveerd wilde hebben. Ook bakte Soula verse cake, maar die heb ik zelf laten staan vanwege de suiker. Volgens vriendlief was haar cake fantastisch!

We hebben vooral veel aan het stand gelegen, terwijl we eigenlijk geen echte die-hard strand mensen zijn. Maar omdat het water echt ontzettend helder is en mooi azuurblauw door de weerkaatsing van de zon op het leisteen waar het eiland uit bestaat, hebben we veel tijd in de zee doorgebracht. Je kunt er perfect snorkelen: geen algen of zeewier te zien! Doordat het eiland bestaat uit leisteen is het een ontzettend groen eiland. Werkelijk alles groeit goed op leisteen. Als je met de auto de boel gaat verkennen, dan zul je eindeloze wijngaarden en olijfbomen zien!

view

Ook hebben we een aantal tours gedaan. Om bij Shipwreck Beach te komen heb je namelijk een boot nodig. Je kunt het niet op een andere manier bereiken. We hebben gekozen voor de VIP Tours van Nefis Travel. Je betaalt net zo veel als voor een normale tour, maar het verschil is dat je met maximaal 25 man op een boot zit in plaats van 500 man. Ook vertrek je wat eerder dan de rest van boten: wij hadden een uur alleen op het strand. Heerlijk! Na dat uur kwamen de enorme boten met massa’s toeristen aan en was het gedaan met de rust. Als je dan toch al geld uitgeeft aan een tour, doe het dan goed, toch?

Ook hebben we de Eco Friendly Turtle Spotting tour gedaan. Zakynthos staat bekend om de zeeschildpadden (Caretta Caretta) die daar elk jaar op het strand komen om hun eieren te leggen. Ook deze excursie was ontzettend goed georganiseerd en uiteindelijk hebben we een schildpad gespot die héél even omhoog kwam om te ademen. Geweldig om te zien!

carretta

Qua eten heb ik niks te klagen gehad. Oh ja, op 1 gerecht na dan. Ik had vis in mosterdsaus besteld: ik had een paar jaar geleden op Fuerteventura ook zoiets besteld en dat was heerlijk. Alleen wat ik in dit restaurant geserveerd kreeg was verre van wat ik had verwacht. Ik kreeg twee stukjes gepaneerde vis (ieuw!) in een chemisch gele saus. Dit was de eerste keer in lange tijd dat ik het echt niet weg kreeg en heb laten staan. Zonde! Ik heb steeds bewuste keuzes gemaakt: geen roomsaus, geen champignons, weinig brood, geen pasta en niet elke avond een nagerecht (dat zou ik voorheen wel hebben gedaan). Al met al is dat goed bevallen! Ik kan een aantal restaurants aanbevelen: The Olive Tree, Sweet Revenge, Boomerang Beach Bar en Wine & Roses Restaurant. Bij al deze restaurants was zowel het eten als de service perfect!

food

Mocht je vragen hebben over Zakynthos of meer tips willen, laat gerust even een comment achter!

Print Friendly