Afgelopen week opende Umami Eindhoven haar deuren: ik was bij de opening aanwezig! Dit is de zevende vestiging van Umami en Chef-kok Han Ji. Hij hanteert een unieke filosofie en combineert Aziatische gerechten met de Franse keuken. Verse ingrediënten zijn voor hem ontzettend belangrijk. Han Ji past deze kookstijl al sinds 2009 toe in zijn restaurant in Den Haag: HanTing Cuisine. Hij ontving daar recentelijk zelfs zijn eerste Michelin-ster! Met Umami wil hij zijn eigen stijl toegankelijk maken voor het grote publiek.

umami
Umami – wat in het Japans hartig betekent – Eindhoven is gevestigd aan de Kleine Berg (centrum). Parkeerruimte is in de straat erg beperkt. Ik had het geluk dat ik vrijwel voor de deur kon parkeren, maar de maximale tijdsduur in die zone is maar een uur. Ik moest dus af en toe even naar buiten lopen om wat geld in de meter te gooien. Niet echt handig als je lekker zit te eten. Maar, een van de serveersters vertelde me dat er in de buurt – op loopafstand – genoeg parkeerruimte is.

Het restaurant is modern ingericht met veel houten elementen en kleurrijke details. Ik vond persoonlijk de sfeer niet heel erg Aziatisch, maar juist erg trendy en fris. Het deed me totaal niet denken aan de traditionele Chinese restaurants. Ook zijn er booths te vinden in de achterzijde van het restaurant: een leuke touch.

umami3

De menukaart is ontzettend gevarieerd en de prijzen zijn erg vriendelijk. Zo betaal je voor een gerecht gemiddeld €4,95, met wat uitschieters naar boven en beneden. Het duurste gerecht op de kaart is €7,95. Je kunt zelf losse gerechtjes à la carte bestellen, maar er is ook een Shared Dining optie. Je krijgt dan zeven gerechtjes voor €19,95 (op vrijdag en zaterdag €21,50). De bedoeling is dat je zelf drie gangen samenstelt en bij elke gang mag je per persoon twee gerechten kiezen. Bij de derde gang mag je per persoon ook een bijgerecht kiezen. Zo kom je dus op zeven gerechten in een drie-gangen menu. Alles wordt op het midden van de tafel uitgeserveerd, zodat je lekker alles kunt proeven. Ben je niet zo’n grote eter, dan is er ook het Umami Plateau van vier gerechten voor €13,50.

umami2

Ik vond het personeel ontzettend vriendelijk. Ze wisten precies wat ze serveerden en konden veel vertellen over de verschillende gerechten. Ook al is het restaurant niet prijzig, je krijgt zeker niet het gevoel alsof je in een vreetschuur zonder service zit te eten. Het restaurant ademt sfeer en door het attente personeel kun je hier prima een avondje vertoeven onder het genot van de bijzondere smaakcombinatie’s.

umami5

Uit eten gaan met bepaalde beperkingen qua voeding is altijd een uitdaging. Ook bij Umami zijn er een aantal gerechten die ik niet mag eten, maar er is – voor zover ik heb kunnen beoordelen – genoeg keuze uit gerechten die wel safe zijn. Oh ja, de foto’s in dit artikel zijn niet de full-size gerechtjes: dit waren hapjes die tijdens de opening geserveerd werden 😉

umami4

Praktische informatie:
Umami Eindhoven
Kleine Berg 57h
5611 JT Eindhoven
Tel: 040-237 0036

Openingstijden:
Lunch: 12:00 – 17:00 uur (di – zo)
Diner: 17:00 – 22:00 uur (di – zo)
Gesloten: Maandag (m.u.v. feestdagen)

Umami zit ook in: Utrecht, Rotterdam, Maastricht, Den Haag, Vlaardingen en Amsterdam.

Print Friendly