Laatst kreeg ik een mailtje van SteviaWorld.nl met de vraag of ik de chocolade tabletten van choc O pure wilde proberen. Alle chocolade van dit merk is gezoet met Stevia. Mijn antwoord laat zich natuurlijk wel raden: ik ben helemaal dol op chocolade en het is af en toe best lastig om goede suikervrije chocolade te vinden.

choc o pure
choc O pure is een Belgisch bedrijf dat is opgericht in 2012 door Stephan Dumon. Zelf zegt hij hierover: “Na twintig jaar ervaring als chocolatier, was ik aan een nieuwe uitdaging toe.” Choc O pure produceert verschillende ambachtelijke chocoladeartikelen, zoals pralines, repen, truffels, tabletten en chocosticks. Alles is gezoet met Stevia: er zitten dus geen toegevoegde suikers in. Score!

Naast chocoladetabletten in melk en puur, maakt choc o pure ook wat andere smaakjes, zoals bijvoorbeeld een tablet met walnoot en pistache, met koffieboontjes, melk met rode vruchten, melk/wit, melk/puur en een notenmix tablet.

allechoco

Stevia
Stevia is een natuurlijke suikervervanger en wordt gewonnen uit de plant Stevia Rebaudiana. Dit is een kruidachtig plantje dat oorspronkelijk uit Brazilië en Paraguay komt. Het wordt daar al honderden jaren gebruikt als medicijn en werd in Paraguay ook wel ka’a he’ê genoemd (zoet kruid). Het extract is ongeveer 300x zoeter dan normale suiker, maar heeft vrijwel geen effect op de bloedsuikerspiegel. Dit maakt het ontzettend geschikt voor mensen met diabetes. Wist je dat je zelf Stevia plantjes kunt kweken en zo je eigen extract kunt maken? Dat even terzijde 😉 Op 14 november 2011 keurde de Europese Unie het gebruik van deze zoetstof goed.

Mijn mening
Ik kreeg een pakketje met uitsluitend pure chocolade toegestuurd, dit omdat in de melkchocolade natuurlijk gewoon lactose zit en ik dat niet eet. Ik was van tevoren een beetje bang dat de chocolade zo’n typische zoetstof nasmaak zou hebben, wat bij andere merken nog wel eens het geval is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij verrast ben! De tabletten die ik heb geproefd hebben een volle chocoladesmaak, zonder die weeïge zoetstof nasmaak.

Stiekem vind ik het wel jammer dat ik de melkchocolade niet heb kunnen proeven. Er zat ook een zakje Studentenhaver chocolade bij waar wat melkchocolade in zat. Die heb ik door iemand anders (die persoon eet normaliter niet suikervrij) laten testen. Het oordeel: een romige melkchocolade zonder “rare nasmaak”.

steviachocolade

Als je op zoek bent naar kwalitatief goede suikervrije Belgische chocolade, dan zijn de choc o pure tabletten naar mijn mening een goede keuze! Ze kosten € 3,95 voor een luxe doosje van 100 gram.

Winactie
Het leek me leuk als ook jullie deze chocolade kunnen uitproberen. Daarom mag ik van SteviaWorld.nl aan 3 lezers een chocoladetablet naar keuze weggeven!

Je kunt tot zondag 2 maart mee doen met de winactie. Om kans te maken moet je het volgende doen:
1. Like Blij Zonder Suiker en SteviaWorld.nl op Facebook
2. Laat hieronder een reactie achter en laat me weten waarom jij graag deze chocolade wilt proeven!

De 3 winnaars krijgen automatisch bericht ♥

Print Friendly