Echt, als je dit jaar een (suikervrij) kookboek koopt voor jezelf (of als cadeau voor iemand anders), zorg dan dat dit Goed Zoet van Nanne Hogeland is. Zelden ben ik zo enthousiast over een kookboek, dus ik leg je in dit artikel graag uit waarom ik dit boek zo’n aanrader vind!

Goed Zoet - Blij Zonder Suiker

Allereerst: het boek zelf is werkelijk een plaatje om te zien. Het is een hardcover boek met maar liefst 240 pagina’s. Iedere pagina is een kunstwerkje op zich en er is qua vormgeving geen enkele pagina hetzelfde. Er is echt ontzettend veel aandacht voor details. Tijdens de boekpresentatie vertelde de fotografe – Julie Tavernier – me dat er echt stukjes uit oude kookboeken en tijdschriften zijn gebruikt voor de vormgeving. En dat is te zien! Zo ontzettend veel mooie details.

Het boek is opgedeeld in drie onderdelen: in het eerste onderdeel vind je recepten met bloem, boter, eieren en een suikervervanger. In het tweede deel is de bloem vervangen door volkorenmeel en in het derde gedeelte vind je ook gluten- en lactosevrije recepten. Ieder recept is in de inhoudsopgave voorzien van symbolen: zo kun je snel zien of een recept gluten-, lactose-, ei- of notenvrij is. Voor ieder wat wils dus!

Goed Zoet Achterkant - Blij Zonder Suiker

Voordat de recepten aan bod komen, begint Nanne eerst met een hoofdstuk ‘De Voorraadkast’. In dit gedeelte van het boek worden o.a. de verschillende suiker- en bloemvervangers met elkaar vergeleken. Het laatste hoofdstuk ‘Zoetstof tot Nadenken’ gaat over het effect van suiker op je lichaam en gaat ook dieper in op de verschillende suikervervangers. Twee ontzettend handige hoofdstukken met veel praktische informatie.

De recepten zijn – zoals ik eerder al zei – onderverdeeld in drie stappen. Je vind er verschillende recepten voor cupcakes, appeltaart, koekjes, taartbodems, glutenvrije worteltaart en raw cheesecake. De recepten zijn origineel en mooi vormgegeven. Het draait echt om lekker zoet snoepen zonder suiker. Precies wat ik ook nastreef! De onderverdeling in de drie stappen vind ik persoonlijk erg prettig.

Goed Zoet - Apple Crumble

Mijn mening
Zoals je misschien al wel hebt gemerkt vind ik dit boek echt een aanrader. Het is supermooi, bevat veel lekkere recepten én handige tips omtrent bakken zonder suiker. Dus, als je op zoek bent naar een kookboek voor jezelf of voor iemand anders, overweeg Goed Zoet dan vooral.

Praktische info
Goed Zoet telt 240 pagina’s en is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com voor € 29,95.

Het is uitgegeven door Uitgeverij Loopvis: zij geloven in een duurzame aanpak. Al het drukwerk wordt gedaan in Nederland (dus zonder vervuilende transportkosten) bij één van de duurzaamste drukkers uit Nederland. Aan weggooien doen ze niet. Voor gedrukte pagina’s die niet in de boeken terecht komen verzinnen ze een andere bestemming. Van feestelijk promotiemateriaal en vrolijke tasjes tot de perfecte basis voor een knutselsessie met aardappellijm.

Print Friendly