Nu ik regelmatig op kantoor werk, heb ik vaak de behoefte om iets van een tussendoortje mee te nemen. Soms is dat iets dat ik zelf bak, maar soms ook iets voorverpakts dat ik gewoon in mijn tas kan gooien. Ik mocht van Monique van Gezond Eerlijk en Bewust een aantal Lifebars testen.

Lifebar - Blij Zonder Suiker

Aan dit artikel zit een giveaway gekoppeld! Dat betekent dat ik 3 setjes van 4 repen mag weggeven. De voorwaarden lees je onderaan het artikel.

Lifebars zijn ‘raw superfood bars’ en bevatten geen tarwe, suiker, gist, lactose, GMO’s of dierlijke bestanddelen. Ook zijn ze volledig biologisch. Helemaal goed dus! Op de verpakking staat een mooie quote: “Life is not about denial, it’s abundance. Enjoy every moment! Made with LOVE.” Vooral het eerste gedeelte over denial is mijn levensmotto wat betreft voeding. Het feit dat je je bewust bent van wat je eet, wil niet zeggen dat je jezelf van alles moet ontzeggen!

Nu, de repen zelf. De verpakking ziet er leuk uit, dat is dus zeker een pluspunt! Gezond Eerlijk en Bewust verkoopt de Lifebar in vier smaken. Ieder reepje weegt 47 gram.

Chocolate and Green Protein:
Rauwe energiereep, gemaakt met hennep-proteïne en spirulina poeder, zonder kunstmatige toevoegingen. Een lekkere, natuurlijke proteïne bar met chocolade.
Ingrediënten: dadels, amandelen, hennep-eiwitpoeder (10%), pompoenpitten, rauwe amandelpasta, rauwe chocolade (9%) (cacaopasta, cacaopoeder. cacaogehalte: 100%), koudgeperste kokosolie, spirulina poeder (1%), rauwe vanillepoeder.

Brazil Guarana:
Rauwe energiereep met vanille en Braziliaanse noten. Verrijkt met 4% natuurlijke guarana poeder, dat resulteert in 80mg cafeïne in 1 bar. Een goed natuurlijk alternatief voor de ongezonde chemische energiedranken.
Ingrediënten: dadels, paranoten (21%), amandelen, kokos, guarana poeder (4%), koudgeperste kokosolie, rauwe vanillepoeder.

Chia Young Barley:
Rauwe energiereep met pistache en pecannoten. Verrijkt met gezonde chiazaden en young barley poeder. Deze lekkere reep zorgt voor een zeer voedzame mix van essentiële omega-3 vetzuren, chlorofyl en waardevolle vitamines en mineralen.
Ingrediënten: dadels, amandelen, paranoten, chia zaden (4%), rauwe pistachenoten (4%), sesamzaadjes, kokos, jonge gerstsap-poeder (1,5%), koudgeperste kokosolie, rauwe vanillepoeder.

Berry Maca Baobab:
Fruitige rauwe energiereep met een gebalanceerde toevoeging van maca en baobab poeder. Met antioxidanten in de vorm van cranberries.
Ingredienten: dadels, amandelen, rauwe cashewnoten, gedroogde kersen (7%), natuurlijk gedroogd baobab fruitpoeder (4%), gevriesdroogd cranberry-poeder (4%), rauwe maca poeder (2%), roze Himalaya zout.

Mijn oordeel:
Uiteraard klinkt dit allemaal heel mooi, maar smaken ze ook? Wat mij betreft wel! Ik ben best wel kieskeurig met dit soort tussendoortjes: ik houd bijvoorbeeld totaal niet van mueslirepen. Maar ik moet zeggen dat ik de Lifebars echt heel lekker vind. Mijn favoriet is (hoe kan het ook anders) de Chocolate Green Protein. Hij ziet er behoorlijk donker uit, maar ik vind hem echt lekker! De chocoladesmaak is niet alles-overheersend, maar wel net genoeg om mijn chocolade craving moment op te vangen. Want ja, eerlijk is eerlijk: die heb ik af en toe nog gewoon, hoor! En gezien dit rauwe chocolade is, is er ook helemaal niks mis mee 😉

Qua structuur vind ik de repen vrij chewy, wat voor mij betekent dat ik er best lang mee doe. Ze vullen dan ook prima. Ideaal als tussendoortje dus.

Lifebar Chocolate - Blij Zonder Suiker

Winnen!
Zoals ik al eerder schreef zit er aan dit artikel een giveaway gekoppeld. Dat betekent dat ik 3 setjes van 4 Lifebars mag weggeven. Zo kun je ze zelf uitproberen!

Om kans te maken op 1 van de 3 setjes moet je het volgende doen:
1. Like Blij Zonder Suiker en Gezond Eerlijk en Bewust op Facebook
2. Laat hieronder een reactie achter en laat me weten waarom jij graag een setje Lifebars wilt uitproberen.

Je kunt tot vrijdag 11 oktober mee doen met de giveaway. Ik zal de winnaars in een artikel bekend maken. Heel veel succes!

Gezond Eerlijk en Bewust heeft een speciale actie in de maand oktober: voor iedere € 25,- die je besteedt in de webshop, krijg je 1 Lifebar helemaal gratis. Mocht je de giveway niet winnen, dan kun je ze alsnog op deze manier uitproberen. De verkoopprijs is € 1,95 per reepje.

Print Friendly