Het is je vast niet ontgaan dat Rens Kroes – ja, dat is de zus van – recentelijk haar eerste boek heeft uitgebracht: Powerfood. Vandaag vertel ik jullie wat meer over het boek en wat ik ervan vind.

Powerfood: voor een happy & healthy lifestyle. Dat klinkt veelbelovend! Rens Kroes is naast ‘de zus van’ ook nog een health- en voedingscoach. Ze gelooft niet in diëten, maar in balans. Dat komt neer op gezonde voeding, genoeg beweging en een dosis ontspanning.

Powerfood Rens Kroes - Blij Zonder Suiker

Powerfood
Het boek is opgedeeld in verschillende onderdelen. Zo vind je er recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets, spreads en drinks. Naast deze recepten geeft Rens ook wat uitleg over powerfood ingrediënten en over eten als medicijn. Ook deelt ze een aantal voedingsschema’s. Een nuttige toevoeging aan een kookboek met gezonde voeding als basis.

Wat me meteen opvalt is dat niet ieder recept gefotografeerd is. Dat vind ik persoonlijk een klein minpuntje: ik vind het altijd leuk om te zien wat ik ongeveer kan verwachten van een recept. Daarnaast kan ik ook echt genieten van mooie foodshots. Aan dat laatste gelukkig verder geen gebrek. Het boek staat vol mooie foto’s van haar recepten, afgewisseld met een aantal foto’s van Rens zelf. Ik vind dat dit een persoonlijke touch aan het geheel geeft.

Powerfood - Blij Zonder Suiker

De recepten
Er zijn tal van recepten te vinden in het boek en ook allemaal erg toegankelijk. Je hebt geen fancy schmancy ingrediënten nodig. Kokosolie, quinoa en boekweit zijn een aantal dingen die telkens terugkomen. Als je die in huis hebt, dan kom je een heel eind.

Een van de recepten die ik meteen heb uitgeprobeerd is de Notenpasta. Ontzettend simpel om te maken, maar oh-zo lekker. Heerlijk op rijstwafels en in havermout. Nomnomnom!

Notenpasta
Ingrediënten
150 gram amandelen
150 gram hazelnoten
snufje zeezout

Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 180°C. Spreid de amandelen en hazelnoten uit op een bakplaat met wat zeezout en rooster ze gedurende 8 tot 10 minuten totdat ze wat kleur beginnen te krijgen.
2. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Doe ze vervolgens in de keukenmachine en maal ze fijn. Het wordt eerst korrelig en na een tijdje (5 tot 10 minuten) wordt het een pasta. Dit komt door de olie die in de noten zit. Schep de pasta – als deze mooi romig is geworden – in een potje.

powerfood_2

Mijn mening
Ik vind dit een super aanvulling op mijn kookboeken collectie. Ik houd van eenvoudige en gezonde recepten en Powerfood staat daar vol mee. Niks geen overdaad aan superfoods in ieder gerecht, maar gewoon pure ingrediënten. En er staat zelfs een recept in voor gezonde Oreo’s. Ik ben meteen fan!

Praktische info
Powerfood is een hardcover boek en telt 176 pagina’s. Het is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com voor
€ 19,99.

Print Friendly