Ik heb van Lian van Cakeje van Eigen Deeg de zogenaamde Liebster Award gekregen. Dit is eigenlijk een soort van ‘tag’ waarbij je antwoorden geeft op persoonlijke vragen.

liebster-award-clean

De Liebster Award werd ooit in het leven geroepen om blogs met minder dan 3000 volgers onder de aandacht te brengen en om de blogger achter het blog wat beter te leren kennen. Je krijgt 11 persoonlijke vragen voorgeschoteld die je moet beantwoorden. Ik vind het zelf altijd wel leuk om wat meer te weten te komen over de persoon achter een blog. Ik hoop dan ook dat jullie dit ook leuk vinden 🙂

1. Suikervrij eten lijkt mij heel lastig, zondig je ook wel eens (bewust)?
Ja, het is best lastig en ja, ik zondig ook af en toe bewust. Tijdens de eerste maand heb ik heel erg bewuste álle suiker vermeden en nu houd ik eigenlijk vast aan de 80/20 regel. Dus, het grootste gedeelte van de tijd houd ik me ‘streng’ aan suikerloos eten, maar soms – en dan met name als ik uit eten ga – laat ik het even zitten. Wel merk ik dat ik nu heel bewust kies wat ik eet als ik zondig.

2. Je mag een dag zondigen, wat heb je de afgelopen maanden het meest gemist en zou je dan allemaal willen eten op die ene dag?
Kruimelvlaai! Heerlijk, maar ik weet dat ik daar enorme buikpijn van zou krijgen. En vers gebakken stokbrood met kruidenboter. Oh, en Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie en Strawberry Cheesecake. En uiteraard een lekkere Cinnabon met héél veel icing. En Red Velvet Cheesecake van The Cheesecake Factory. Ok, genoeg, ik ga door naar de volgende vraag 😉

3. Noem een goede en minder goede eigenschap van jezelf?
Ik ben een doorzetter en dat is denk ik wel een goede eigenschap. Een minder goede eigenschap is dat ik een control-freak ben. Ik ben nu aan het leren om dingen vaker los te laten, omdat ik inmiddels weet dat je niet alles onder controle kunt (of moet willen) houden.

4. Je hebt al het geld in de wereld, welke keukentools of foodblog gerelateerde producten zou jij dan per direct aanschaffen?
Een Kitchenaid Artisan Mixer én een goede spiegelreflexcamera.

5. Wat maakt bloggen voor jou persoonlijk nou het leukst?
Ik vind het heerlijk om te schrijven en creatief bezig te zijn. Om telkens overal inspiratie te vinden voor artikelen en recepten. En de feedback en leuke reacties van bezoekers vind ik echt ontzettend fijn: het gevoel dat mensen iets hebben aan mijn ervaringen en dat ik ze een beetje kan helpen bij hun zoektocht naar gezondere voeding.

6. Verzin voor jezelf een goede vraag wat wij van jou moeten weten en beantwoord die ook.
Euh, dat is een lastige. Ok, komt ie: “heb je een ‘tic’?”. Ik kan er niét tegen als een schilderij of fotolijstje scheef hangt. Dan word ik helemaal onrustig en moet ik hem recht hangen. Vriendlief plaagt me daar wel eens mee en hangt dan alles expres scheef. Hartstikke leuk joh, NOT! 😉

7. Stel je zou moeten kiezen tussen een suikervrij product, maar gemaakt van allemaal niet-biologische ingrediënten of niet-suikervrij maar wel volledig biologisch (de diertjes hebben dus een super leuk leven gehad, 100% gegarandeerd). Welk product kies jij?
Kies je in dit geval voor jezelf of voor de dieren? Ik zou zelf dan voor blije dieren kiezen en het product als onderdeel van mijn ’20’ beschouwen.

8. Heb jij huisdieren? Hoeveel en wat voor soort?
Jazeker! Wij hebben 3 ontzettend lieve katten: Trip en Vecna (broer & zus) van 7 jaar oud en mijn kleine baby boy Flo, die nu bijna 1,5 is. Verder hebben we ook nog 2 konijnen: Fee en Ninja. Die zijn inmiddels een jaar of 12.

9. Je mag met pensioen (je bent tussen de 67 en 70) wat ga je op je oude dag doen?
Jeetje, dat duurt nog even. Ik hoop dat ik nog gezond en vitaal ben op die leeftijd. Dan zou ik lekker gaan reizen en genieten van het leven. Lekker bourgondisch leven, denk ik.

10. Het is weer die tijd van het jaar, de feestdagen komen er aan. Maak een keuze: Kerstmis of Sinterklaas? En natuurlijk, waarom?
Ik houd van de sfeer, de gezelligheid en het eten tijdens Kerstmis. Dus daar kies ik voor. Wij vieren Sinterklaas eigenlijk al jaren niet meer.

11. Je hebt 11 vragen beantwoord, maar wat is nou jouw geluksgetal en waarom?
Mijn geluksgetal is 5. Ik heb geen flauw idee waarom, maar dat is het op een dag gewoon geworden en het is nooit meer veranderd.

Als jullie nog leuke vragen hebben voor me, stel ze gerust in de comments en ik zal ze proberen te beantwoorden! 🙂

Print Friendly